UJI
  • UJI
  • Notícies
  • L'UJI posiciona tres investigadors entre els més citats del món

L'UJI posiciona tres investigadors entre els més citats del món

18/11/2020 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló s'ha posicionat en el llistat d'investigadors altament citats mundialment amb tres destacats professors (Iván Mora-Seró, Juan Bisquert i Víctor Flors), segons l'última edició del rànquing Highly Cited Researchers, elaborat anualment per la companyia nord-americana Clarivate Analytics. Els professors Juan Bisquert i Iván Mora-Seró pertanyen a l'Institut de Materials Avançats (INAM), mentre que Víctor Flors és personal docent i investigador del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. Els tres se situen entre els científics més destacats en l'edició de 2020 després d'haver publicat els articles més citats en els últims deu anys.

Del total d'investigadors i investigadores inclosos en la llista, 13 estan en les universitats públiques valencianes: tres en la Jaume I, tres en la Universitat de València, cinc en la Universitat Politècnica de València, un en la Universitat Miguel Hernández d'Elx i un en la Universitat d'Alacant.

Els investigadors de l'UJI pertanyen als camps de la Química (Bisquert i Mora-Seró) i la Ciència de Plantes i Animals (Flors). Cal destacar que els dos primers formen part de l'Institut de Materials Avançats (INAM), situant aquesta estructura investigadora en un alt nivell de reconeixement internacional.

El professor Juan Bisquert és catedràtic de Física Aplicada i director de l'Institut de Materials Avançats. Compta amb més de quatre-centes publicacions en revistes d'investigació i una sèrie de llibres de referència, Physics of Solar Cells i Nanostructured Energy Devices. És editor sènior de la revista Journal of Physical Chemistry Letters i membre de la junta assessora d'Energy & Environmental Science. Compta amb 38.285 citacions i un índex h de 98. Realitza investigació experimental i teòrica sobre els materials i dispositius per a la producció i l'emmagatzematge de les energies netes. Els seus principals temes d'interès són els materials i processos en les cèl·lules solars de perovskita i la producció de combustible solar.

Per la seua part, Iván Mora-Seró és investigador del Departament de Física i director del Grup de Semiconductors Avançats en l'Institut de Materials Avançats. Va obtenir el premi Idea en l'edició de 2011 en la categoria de ciències fisicoquímiques i ha publicat prop de 171 articles amb 19.144 citacions; el seu índex h és de 63. L'any 2016 va ser becat per l'Institut Weizmann de Ciències d'Israel. Les seues investigacions se centren en els nous conceptes per a la conversió fotovoltaica i l'emissió de llum (LED i amplificadors de llum) sobre la base dels dispositius de nanoescala i materials semiconductors (punts quàntics i perovskites d'halur de plom). En la convocatòria de 2016, va aconseguir una Consolidator Grant del Consell Europeu d'Investigació (ERC) de dos milions d'euros per a desenvolupar el projecte No Limit durant cinc anys.

Víctor Flors dirigeix el grup d'investigació Metabolic Integration and Cell Signaling. Compta amb 5.309 citacions, més de seixanta publicacions i un índex h de 34. És revisor de publicacions científiques com Nature Chemical Biology, Plant Physiology o New Phytologist, entre altres, i coordinador del Grup de Resistència Induïda de la International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC). Les seues principals línies d'investigació se centren en el sistema immune de plantes i interacció amb l'entorn i en els mecanismes de condicionament del sistema immune vegetal coneguts com defense priming.

Highly Cited Researchers identifica el personal científic influent que ha obtingut reconeixement constant mitjançant un alt nombre de cites. Tria els articles publicats en revistes científiques indexades en el Web of Science Core Collection durant els anys compresos entre 2009 i 2019 i només té en compte els Highly Cited Papers, aquells articles d'impacte excepcional que es classifiquen en el top 1% de les cites per camp científic i any indexades en el Web of Science. En aquesta edició, aproximadament, hi ha 6.400 investigadors i investigadores, dels quals 3.900 són reconeguts pel seu acompliment en camps específics i uns 2.500 pel seu acompliment en diversos camps

La llista completa d'investigadors i investigadores altament citats (Highly Cited Researchers) de 2020 i el resum executiu es poden trobar ací.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions