Universitats i centres de recerca de la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores

13/10/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Amb l'objectiu de valorar la ciència mediterrània, dotze de les entitats més representatives de la recerca i la divulgació científica a la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana s'uneixen per a celebrar el pròxim 27 de novembre la primera «Nit Mediterrània de les Investigadores» (Mednight), un esdeveniment que abastarà nombroses activitats, formats, temàtiques i veus de personal investigador.

La «Mednight» naix com a fruit de la col·laboració d'un consorci de 12 entitats: Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de Múrcia, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat d'Alacant, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Fundació Fisabio, Fundació Sèneca-Agència de Ciència i Tecnologia de la Regió de Múrcia, INCLIVA i el Consell Superior de Recerques Científiques, sota la coordinació de El Caleidoscopio i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a través de Fundació de la CV per al Foment d'Estudis Superiors (FFES). Aquest és el primer esdeveniment que reuneix un consorci que engloba aquestes institucions públiques de recerca de la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana sota el segell d'esdeveniment associat a la «Nit Europea dels Investigadors».

La finalitat del projecte és mostrar l'impacte social que té la ciència que es desenvolupa al Mediterrani, fent especial èmfasi en la figura de les dones, moltes vegades oblidades en aquest camp. Per a això, en la «Mednight» es realitzaran multitud d'activitats per a tots els públics, la finalitat dels quals serà transmetre la passió pel coneixement científic. Aquestes activitats s'organitzaran al llarg del mes de novembre fins a arribar al dia 27, data en la qual se celebrarà «La Nit Mediterrània de les Investigadores».

Un altre dels objectius de la «Mednight» és impulsar les vocacions científiques, cosa que el projecte persegueix mitjançant formats i activitats atractives per a tota la família, visibilitzant el valor que té la ciència en la societat: xarrades, tallers, exposicions virtuals i espectacles científics són només alguns dels exemples amb els quals comptarà.

A més de les activitats, tota la informació de «La Nit Mediterrània de les Investigadores» podrà consultar-se a través del seu portal web des d'on els partners informaran de les seues activitats, publicaran notícies i divulgaran algunes de les recerques més recents que es duen a terme en els seus laboratoris, vinculades a les diferents temàtiques d'aquest esdeveniment.

Per a donar més protagonisme a les investigadores i investigadors, la pàgina de la «Mednight» comptarà amb seccions especialitzades que recullen articles de veus expertes de les diferents àrees temàtiques que engloba el projecte: geologia i biodiversitat; mar i contaminació; clima i energies netes; dieta i alimentació; vida i salut; història i patrimoni; científiques pioneres i futur.

El projecte «La Nit Mediterrània de les Investigadores (Mednight)» és un esdeveniment associat a la iniciativa «Nit Europea dels Investigadors» de la Unió Europea, finançada per les accions Marie Skłodowska-Curie, amb identificador de convocatòria H2020-MSCA-NIGHT-2020.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions