Els artistes Mónica Rikić i Román Torre obtenen les residències ‘Clima & Videojocs’ de l’UJI El Living Lab Planeta Debug, amb el suport de la Fundación Carasso, ha destinat més de 7.000 euros a aquesta convocatòria

08/10/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els artistes Mónica Rikić Fusté i Román Torre Sánchez han obtingut les dues residències ‘Clima & Videojocs’ en laboratoris de grups d’investigació de la Universitat Jaume I. Aquesta iniciativa forma part del Living Lab Planeta Debug, cofinançada per la Fundació Daniel i Nina Carasso en el seu programa d’Art Ciutadà, i suposa una inversió de 7.660 euros.

Les residències artístiques previstes per a 2020-2021 cobriran despeses d’honoraris, producció d’obra, viatges i estada d’un mes a Castelló de la Plana. L’Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) del campus de l’UJI acollirà a les seues instal·lacions els dos artistes seleccionats, mentre que el programa també compta amb el suport i la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’objectiu d’aquesta línia d’acció de Planeta Debug és fomentar la creativitat i la reflexió interdisciplinar, alhora que desenvolupar nous espais i llenguatges de confluència entre art, canvi climàtic, ciència i ciutadania a fi de promoure nous enfocaments per abordar la sostenibilitat.

A aquesta primera convocatòria de residències d’artistes a l’UJI, en el marc del Living Lab Planeta Debug, s’hi han presentat set projectes. El jurat estava composat per Luca Carrubba, president d’Arsgames España; Clara Boj, artista i professora d’Escultura de la Universitat Politècnica de València; Diego Díaz, artista, docent i investigador en art i tecnologia al Grau de Videojocs de l’UJI; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Maria Josep Picó, periodista especialitzada en medi ambient, investigadora i professora associada a l’UJI; Emilio Sáez, professor i investigador en comunicació audiovisual i videojocs a l’UJI i Pau Waelder, crític d’art, comissari i investigador.

L’àmbit de treball d’aquestes residències artístiques seran la investigació científica, la tecnologia, els videojocs, l’ecologia i la sostenibilitat en relació a tots els àmbits vinculats amb el desafiament de l’emergència climàtica. Així, Mónica Rikić Fusté (Barcelona), experta en experimental games i new media art, desenvoluparà el projecte Posidònia, mentre que el creador Román Torre Sánchez (Gijón) posarà en marxa Última oportunidad.

«Aquesta aproximació dels artistes als laboratoris és una col·laboració d’art i ciència que pot aportar noves visions i significats a la mateixa investigació, alhora que donar suport a la creació artística davant l’emergència climàtica i en l’àmbit de l’univers lúdic», explica Diego Díaz, també investigador del grup Disseny i Art Contemporani: Tendència, Innovació i Creativitat (DACTIC) de l’UJI.

SOBRE LA FUNDACIÓ DANIEL I NINA CARASSO

Creada en 2010, en honor a Daniel Carasso, fundador de Danone, i la seua esposa Nina, la Fundació Daniel i Nina Carasso desenvolupa la seua activitat a França i Espanya. El seu treball consisteix en acollir, donar suport, acompanyar i connectar a les persones que s'atreveixen a mirar i a construir el món de forma diferent en les seues dues línies de treball: l'Alimentació Sostenible i l'Art Ciutadà. La Fundació Daniel i Nina Carasso és una fundació Grant Maker (exclusivament finançadora d'iniciatives d'interès general), de patrimoni familiar, afiliada a la Fondation de France. És independent de qualsevol societat mercantil.

 

Més informació:

Decisió del jurat

Living Lab Planeta Debug:

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions