Empreses de maquinària ceràmica i grups d’investigació de l’UJI estudien a través de la innovació noves formes de transferència

09/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  jornada-transferencia UJI-ASEBEC_19DLL18_in

    FOTO: Damián Llorens

Empreses de l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC) i representants dels grups d’investigació universitaris s’han reunit a la Universitat Jaume I de Castelló assistits per personal tècnic de l’Associació per a la Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE) i de l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic, per a buscar noves formes de col·laboració que permeten la transferència de coneixement de l’acadèmia a l’empresa.

El vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, ha indicat durant la inauguració de la I Jornada de Transferència UJI-AICE- ASEBEC que al llarg de l’any 2018 unes dues-centes empreses van comptar amb el personal investigador de la universitat pública de Castelló per a portar a terme contractes d’investigació i assessoria. En la seua opinió, els pròxims anys seran vitals per a fer un salt qualitatiu per a aconseguir «mostrar l’oferta tecnològica universitària, amb la incorporació de tres agents d’innovació per la convocatòria de l’Agència Valenciana de la Innovació, i transferir a les empreses el coneixement mitjançant projectes concrets».

Juan Vicente Bono, president d’ASEBEC, ha assegurat que la jornada servirà a les empreses del sector de maquinària per a conèixer l’oferta tecnològica de la Jaume I i «estudiar les possibilitats que hi ha per a donar un impuls tecnològic al sector mitjançant la innovació que genera la universitat». En la seua opinió, «cal fer un esforç perquè hi ha un clúster molt fort, com és el de la ceràmica, que cal cuidar».

Per la seua banda, el director de l'Associació de Recerca de les Indústries Ceràmiques (AICE-ITC), Gustavo Malloll, ha destacat l’interés de la universitat pública de Castelló per promoure la transferència de coneixement, perquè «és un valor afegit per a la investigació». La inauguració ha comptat també amb la presència del responsable de l’àrea d’Instituts Tecnològics i CEEI de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Manuel Carrillo i el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo.

Seguidament, ha tingut lloc l'explicació de la metodologia de la jornada i informació d'interès amb la participació de Gustavo Malloll i el director de l'Oficina de Cooperació en Recerca i desenvolupament Tecnològic (OCIT-UJI), Ismael Rodrigo, que han explicat les ajudes que ofereixen les diferents administracions per promoure la col·laboració entre els sectors empresarials i el món acadèmic.

Per últim, els participants han mantingut reunions bilaterals de treball assessorades per personal investigador de l’Institut de Tecnologia Ceràmica i personal tècnic de l’OCIT sobre temes com la manufactura de productes mitjançant tecnologia làser, el desenvolupament de programes optimitzats per a empreses, el control de qualitat, robòtica, geolocalització d’interiors, el reconeixement de formes i anàlisis d'imatge, o la responsabilitat social corporativa, entre altres.

Imatges de la jornada

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions