UJI
  • UJI
  • Notícies
  • L’UJI aconsegueix prop de dos milions d’euros en equipament d’investigació per al Servei Central d’Instrumentació Científica

L’UJI aconsegueix prop de dos milions d’euros en equipament d’investigació per al Servei Central d’Instrumentació Científica

22/07/2019 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló està millorant l'equipament científic i tècnic del Servei Central d’Instrumentació Científica amb els prop de dos milions d’euros en subvencions per a infraestructures i equipament d'R+D+i aconseguides en la convocatòria de la Generalitat Valenciana finançades amb fons FEDER, en una ferma aposta «per aquelles recerques que es realitzen en la frontera del coneixement i que fan possible portar el futur al present», ha explicat el vicerector d’Investigació i Transferència de l’UJI, Jesús Lancis.

El maquinari millorarà l’equipació que aquest centre de suport a la investigació bàsica i aplicada posa tant a l’abast de la comunitat científica local, nacional i internacional com de l’entorn socioeconòmic que requerisca realitzar determinades anàlisis o assajos. El director del servei, el professor José A. Mata, ha assegurat que l’adquisició de nous aparells i la renovació dels equips obsolets «redundarà en una oferta de serveis i prestacions més variada i adaptada a les necessitats d’una investigació capdavantera».

Alguns dels nous equips serviran per a crear la infraestructura tècnica necessària per al desenvolupament d’estudis en el camp de la biologia de sistemes agraris, en línia amb els projectes que desenvolupa el Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural al qual pertany el professor Vicent Arbona. Entre els nous equips, hi ha un espectròmetre de dicroisme circular amb mòdul per a mesura de la dispersió òptica rotatòria (ORD) de productes naturals com la mel, les essències o els olis, únic a Espanya.

En la presentació ha participat també gran part del personal tècnic del Servei Central d’Instrumentació Científica, que ha explicat les característiques, avantatges i utilitats pràctiques de cadascun dels equips que s’han adquirit o s’adquiriran en els pròxims mesos en les diferents seccions tècniques en què està dividit el SCIC i que serviran per a automatitzar processos per a evitar que l’acció humana distorsione els resultats dels assajos i millorar les prestacions de l'equipament científic i tècnic per a ser capdavanters en investigació i transferència.

Imatges de l'acte

Nou equipament


Notícia publicada a Facebook | Twitter | LinkedIn

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions