L'UJI entra en el selectiu rànquing de les millors universitats joves del món

24/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I (UJI) ha entrat per primera vegada en el selectiu rànquing de Times Higher Education (THE) «Young University Rankings 2019, que arreplega les 350 primeres institucions de tot el món de menys de 50 anys d'antiguitat. Aquesta publicació, amb seu a Londres, és considerada una autoritat mundial en educació superior i ha seleccionat en aquesta edició 22 universitats espanyoles com les més excel·lents del món amb menys de 50 anys d'existència. Entre aquestes, es troben la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Rovira i Virgili, que estan entre les 100 primeres. Just després, en tercera posició, en un rang entre la 101 i la 150, apareixen altres quatre universitats espanyoles, entre les quals es troba l'UJI. En el cas de la Comunitat Valenciana, el rànquing arreplega les tres universitats públiques més joves, a excepció de la Universitat de València i la Politècnica, que han superat ja els 50 anys d'antiguitat.  

En l'elaboració del rànquing de les millors universitats joves, Times Higher Education ha utilitzat els mateixos indicadors que empra per a elaborar el rànquing global, però atorga menys pes als indicadors vinculats a la reputació, a fi de reflectir de la manera més fidedigna possible les característiques de les institucions més joves.

La rectora, Eva Alcón, ha assenyalat que aquest nou reconeixement internacional «ve a corroborar el gran treball de tots els membres de la nostra comunitat universitària» i ha recordat que aquesta magnífica posició de l'UJI en el rànquing de les universitats més joves reafirma l'excel·lència que ja va evidenciar l'any passat el Rànquing de Xangai, quan va situar a la Universitat Jaume I entre les 600 millors universitats del món. Alcón ha ressaltat, en el cas concret del rànquing Young THE, que «la joventut de la nostra institució ens permet ser molt més àgils i efectius en la recerca contínua de l'excel·lència».

Mentre que les antigues institucions tendeixen a tenir més recursos i major reputació en ensenyament i investigació, les dades acumulades per THE mostren que les universitats menors de 50 anys es distingeixen per la seua internacionalització.Les universitats joves destaquen quan es tracta d'internacionalització, campus àgils i xicotets, l'aposta per l'experimentació i el seu caràcter interdisciplinari. Aqueixa és la conclusió a la qual arriba Times Higher Education (THE). Comparades amb les institucions d'educació superior tradicionals i més establides com Oxford, Cambridge, Harvard, Yale, Bolonya o Salamanca, les joves universitats es caracteritzen per la seua naturalesa flexible, la seua receptivitat a noves idees i la seua disposició de reinventar-se constantment, assenyala THE.

Times Higher Education (THE) és un rànquing que elabora la revista setmanal basada a Londres del mateix nom, especialitzada en notícies i informacions de l'educació superior, els resultats de la qual es poden consultar en obert en la seua pàgina web: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/young-university-rankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats


Notícia publicada a Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions