Científics de l’UJI i del Grup Guix de Vila-real desenvolupen un menú amb sabors i olors de l’època dels dinosaures amb el restaurant El Faixero

03/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els científics Sergi Meseguer i Andrés Santos-Cubedo de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia de l’UJI i Begoña Poza del Grup Guix de Vila-real han treballat de la mà amb l’equip de cuina d’El Faixero per a crear un menú on els turistes puguen gaudir d’olors i sabors que els transporten a fa milions d’anys, a un món que estava dominat per dinosaures.

El menú ha sigut creat sobre una base científica aportada pels paleontòlegs i sobre una base gastronòmica propiciada pels anys i l’experiència culinària dels membres d’El Faixero. Aquesta nova iniciativa, pionera en la Comunitat Valenciana, està encaminada a ressaltar el gran potencial turístic i gastronòmic vinculat al territori de les comarques d'interior, ressaltant la cuina local, basada en la sostenibilitat, el paisatge i el patrimoni.

Per això, s’ha creat un menú gastronòmic basat en la riquesa geològica i paleontològica de la comarca d’Els Ports i en especial en els dinosaures que la van habitar fa milions d'anys. La proposta ha sigut possible gràcies a la col·laboració del restaurant El Faixero de Cinctorres i científics de la Universitat Jaume I i del Grup Guix de Vila-real.

Cinctorres-Dinomania és un projecte que s’ha caracteritzat per presentar propostes capdavanteres a la Comunitat Valenciana en l’àmbit de les iniciatives turístiques. Per exemple, és el primer parc d'aquestes característiques que té un jaciment d'ossos de dinosaure preparat per a rebre visites, alhora que ha sigut adaptat per a les visites de persones amb mobilitat reduïda.

Les investigacions que s’estan duent a terme des de fa vint anys han demostrat la importància patrimonial de la comarca d’Els Ports pel que fa als fòssils de dinosaures. Aquestes troballes ja s’han fet valdre des del punt de vista museístic, i Cinctorres compta, a més del jaciment visitable, amb un museu de dinosaures.

La presentació del «Dinomania Gourmet Dinosaur Menú» s’ha realitzat al Centre de Turisme-Castelló i ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Josep Gisbert; l’alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés; la directora del CdT de Castelló, Esther Labaig, i els investigadors de l’UJI Sergi Meseguer i Andrés Santos-Cubedo.

Menú (en castellà)

Foto 1: L’investigador Sergi Meseguer de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia de l’UJI durant la presentació.

Foto 2: L’investigador Andrés Santos de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia de l’UJI durant la presentació.

Informació i imatge facilitades per Cinctorres-Dinomania

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions