L’app «Monitor de Dolor» del Laboratori de Psicologia i Tecnologia de l’UJI obté el premi a la millor app de Medicina de 2018

06/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’app «Monitor de Dolor» desenvolupada pel Laboratori de Psicologia i Tecnologia (LabPsiTec) de la Universitat Jaume I de Castelló ha obtingut el premi a la millor app de Medicina de 2018 atorgada pel Grupo Mediforum per votació del jurat en els III Premis de SaluDigital.

«Monitor de Dolor» és una app dissenyada per un equip multidisciplinari d‘especialistes en psicologia, medicina i infermeria experts en dolor de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Unitat de Dolor de l’Hospital Vall d’Hebron, juntament amb la investigadora Irene Zaragozá Álvarez, enginyera informàtica de l’Institut de Salut Carlos III. El guardó ha sigut recollit per la investigadora Diana Castilla López i l’investigador Carlos Suso Ribera.

Segons explica la investigadora Azucena García Palacios, responsable del projecte, el programari «Monitor de Dolor» recull informació rellevant de com experimenta el dolor cada persona i la influència de les condicions ambientals i socials en aquesta experiència. L’eina millora l’avaluació clínica i el tractament, especialment en els pacients amb dolor crònic, i és útil també en el desenvolupament de fàrmacs contra el dolor perquè permet mesurar la seua eficàcia i enviar alarmes davant d’esdeveniments clínics indesitjables. Ha sigut provada amb bons resultats a la Unitat d’Oncologia de l’Hospital Provincial de Castelló, a l’Hospital General Universitari de Castelló i a una desena d’hospitals de Catalunya.

Els premis SaluDigital 2019 estan organitzats pel Grupo Mediforum, editor de Saludigital.es i ConSalud.es, amb la col·laboració del Grupo Cofares, Grupo Novartis, Linde Healthcare, Real Life Data i l’Observatori de Comunicació Salut Digital.

Web del LabPsiTec

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions