UJI
  • UJI
  • Notícies
  • Estudiantat i professorat comparteixen la seua experiència en el programa «Estudia i investiga»

Estudiantat i professorat comparteixen la seua experiència en el programa «Estudia i investiga»

20/03/2019 | SCP
  • Recurs d'imatge estudia-investiga Estudia_Investiga_UJI_DLL097_in
    FOTO: Damián LLorens

L’estudiantat i el personal docent i investigador que participa en el programa «Estudia i Investiga» de la Universitat Jaume I de Castelló, així com antic alumnat ja graduat, han compartit la seua experiència acadèmica i personal durant la IV Jornada Estudia i Investiga a l'UJI, organitzada per la Unitat de Suport Educatiu del Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec d’Inmaculada Rodríguez, vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, qui ha assegurat que «la universitat és un espai d’oportunitats i el programa ‘Estudia i Investiga’ és un dels signes més vidents d’açò que diem perquè esdevé una oportunitat magnífica per a realitzar-vos personalment, per a aprendre a posar el vostre talent al servei del progrés social, i també a diferenciar-vos professionalment el dia de demà».

La vicerectora ha agraït tant a l’alumnat com al personal docent i investigador la seua implicació en el programa «especialment per les magnífiques actituds amb les quals em consta que participeu d’aquesta relació, així com pels resultats que s’obtenen». Així mateix ha agraït el treball professional desenvolupat pels companys i companyes de la Unitat de Suport Educatiu que gestionen el programa, i principalment a la seua coordinadora, Inma Usó.

Durant la taula redona, Andrea Cuevas, graduada en Psicologia; José Aleixandre, graduat en Traducció i Interpretació; Alberto González, graduat en Enginyeria Informàtica i Jaime Clemente, graduat en Dret, han compartit amb els assistents les seues experiències dins del programa i també quines han estat les aportacions professionals i personals, per mostrar que la participació en el programa no implica necessàriament que cada estudiant es dedique a la investigació, sinó que pot servir per conèixer de prop el treball investigador i crear després sinergies des d’altres àmbits professionals.

La jornada ha finalitzat amb el lliurament de diplomes a l’estudiantat que ha assistit i l’exposició de 27 treballs en format pòster en l’exterior de la sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut de les investigacions que desenvolupen els participants en el programa, en concret, hi havia catorze pòsters de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; vuit treballs de la Facultat de Ciències de la Salut; quatre pòsters de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i un treball de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

Relació de pòsters

10 ANYS «ESTUDIA I INVESTIGA»

El programa «Estudia i Investiga» de la Universitat Jaume I de Castelló, pioner en la universitat espanyola, compleix aquest curs acadèmic deu anys. Durant aquesta dècada hi han participat 732 estudiants. L’índex de satisfacció tant del professorat com de l’alumnat en les enquestes que es realitzen anualment, se situa en una mitjana de 4,5 sobre 5. En l’actual curs acadèmic 2018/2019 el nombre de l’alumnat participant en el programa és de 149, integrats en 73 grups de recerca de la universitat pública de Castelló.

Imatges de la jornada

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions