Més d’un centenar de treballs audiovisuals i videojocs opten als premis de la 5a edició del Festival Oculus El certamen internacional impulsa la creativitat i la innovació de l’estudiantat i, per primera vegada, ofereix una menció de divulgació científica

27/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 143 treballs fotogràfics, audiovisuals i videojocs opten als premis de la cinquena edició del Festival Oculus, el qual tindrà lloc aquest dijous 14 de febrer al Paraninf de la Universitat Jaume I (UJI). El certamen internacional, impulsat pels graus de Disseny i Desenvolupament de Videojocs per promoure la creativitat i la innovació, inclourà a més a més del lliurament de guardons, l’exposició de projectes i una exhibició de música.

Els premis del Festival Oculus sumen 1.050 euros, distribuïts en les modalitats de fotografia, producció audiovisual i disseny de videojocs. En aquesta edició, per primera vegada, s’ha creat una menció #CiènciaUJI de divulgació científica amb l’objectiu de valorar el compromís amb la difusió de la ciència dels creadors. El jurat ha estat composat pels professors Diego José Diaz, Esteban Galán, Inmaculada Remolar i Jordi Montañana, juntament amb David Rodríguez, un dels guanyadors de l’anterior edició.

El reconeixement #CiènciaUJI pretén impulsar la divulgació de coneixements científics transversal com també l’aproximació a la recerca dels joves creadors en l’àmbit audiovisual. Aquesta menció ha estat promoguda des de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI i constitueix una de les iniciatives del projecte ‘Have Fun (HF): La cultura youtuber y del videojoc en la comunicació científica transmèdia’, el qual compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

El Festival Oculus està organitzat per la Facultat de Ciències Humanes i Socials i l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE), juntament amb els Graus de Comunicació Audiovisual i Disseny i Desenvolupament de Videojocs, dirigits pels professors Robert Arnau i Miguel Chover, respectivament. El certamen també compta amb la col·laboració de la Unitat de Suport Educatiu (USE) de l’UJI mitjançant el Seminari Permanent d’Innovació Educativa amb el Pla d’impuls a la creació i la reflexió audiovisual.

 

Més informació:
http://oculus.uji.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions