panoramica UJI

La doctora Maria Medina i el doctor Alberto Ortega de l'UJI reciben los Premios del CES-CV per les seus tesis doctorals

22/01/2020 | SCP

La doctora María Medina Vicent i el doctor Alberto Ortega Maldonado de la Universitat Jaume I de Castelló van rebre la passada setmana els Premis del CES-CV per a tesis doctorals, pels seus treballs d’investigació «Género y manegement en el marco neoliberal. Un anàlisis crítico para las emergències de liderazgos feministas» i «¡Es tiempo de actuar! Hallazgos empíricos sobre cómo incrementar el bienestar psicológico y el desempeño mediante intervenciones positivas», respectivament.

La tesi defensada per Maria Medina-Vicent i dirigida per la doctora Sonia Reverter-Bañón es caracteritza pel seu caràcter interdisciplinari i innovador, ja que al llarg d'aquesta es construeix un espai de diàleg provinent de les humanitats entre ètica, filosofia, sociologia, estudis del management i teoria feminista per a arribar a una conclusió sobre la preeminència dels interessos neoliberals en la conformació d'un model de dona capdavantera que respongui a principis essencialistes i excloents.

La investigació d’Alberto Ortega Maldonado, dirigida per la catedràtica María Luisa Salanova Soria aprofundeix en el coneixement científic sobre el desenvolupament dels recursos personals com estratègia organitzacional per augmentar la salut, el benestar psicològic i el desenvolupament, tan en l’àmbit educatiu com laboral. Les intervencions psicològiques dissenyades, desenvolupades i avaluades en aquesta tesi subratllen amb nitidesa el gran potencial que té la Psicologia Positiva en el desenvolupament del benestar en els diversos contextos investigats.

 

Article de Maria Medina a Revista Trabajo, Economía y Sociedad. Revista número 96
«
LA INTERDISCIPLINARIETAT COM A MOTOR DE CANVI SOCIAL: UNA APROXIMACIÓ ALS DISCURSOS GERENCIALS DES DE LA PERSPECTIVA FEMINISTA MARIA MEDINA-VICENT Universitat Jaume I medinam@uji.es Ganadora de uno de los Premios del CES-CV para Tesis Doctorales, tesis defendidas en 2018.»

Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16