El professor Rafael Ballester participa en el programa «La aventura del saber»

20/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El professor Rafael Ballester Arnal, catedràtic de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic, ha participat en el programa La aventura del saber (La 2, RTVE) dins de l’espai «La universidad responde», on ha contestat la pregunta: «És el dol una patologia?».

El degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI ha explicat que el dol és una reacció emocional adaptativa normal que es produeix davant la pèrdua d’alguna cosa estimada o valuosa i es manifesta en tristesa, plor, culpabilitat o enyorança, entre altres, i que es podria convertir en patologia quan s’allarga massa en el temps.

Aquestes càpsules informatives de dos minuts de durada responen de forma senzilla qüestions més complexes. «La universidad responde» trasllada l’esforç que realitza el personal investigador del col·lectiu científic universitari per fer una recerca connectada amb les necessitats de la societat en les diferents àrees de coneixement. El projecte ha estat coordinat per la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles.

La universitat pública de Castelló ha participat en el projecte amb deu càpsules informatives que tracten temes relacionats amb l’energia, els residus, la traducció, els videojocs o la mediació policial, entre altres. L’espai del dimecres 19 de setembre de 2018 és el primer de l’UJI que s’emet.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions