L’UJI és la dotzena millor universitat espanyola segons el THE World University Rankings

04/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló se situa en la franja de les 601-800 millors universitats del món en el Times Higher Education World University Rankings 2019, una classificació internacional centrada en l’ensenyament, la investigació, la transferència de coneixement i les perspectives internacionals que posiciona l’UJI en el lloc 12 de les 38 universitats espanyoles participants, i la segona de la Comunitat Valenciana.

La universitat pública de Castelló destaca especialment en l’apartat de citacions, un indicador d’influència de la investigació que analitza el paper de les universitats en la difusió de nous coneixements i idees, on es posiciona en el lloc 535. Enguany, s’han examinat 62 milions de cites en més de 12,4 milions d’articles de revistes, revisions d’articles, actes de conferències, llibres i capítols publicats. Les dades inclouen les 23.000 revistes acadèmiques indexades per Scopus i totes les publicacions indexades entre 2012 i 2016.

La metodologia del rànquing inclou 13 indicadors de rendiment centrats en cinc pilars fonamentals de l’acompliment: ensenyament, investigació, citacions, perspectiva internacional i ingressos de la indústria. El segon apartat més destacat és l’internacional, on la Universitat Jaume I ocupa el lloc 659 del món. El rànquing avalua la capacitat del centre per atraure estudiantat universitari, postgraduat i personal docent de tot el món i la proporció de publicacions del total de revistes universitàries d’investigació que tenen almenys un coautor internacional.

La rectora, Eva Alcón, ha expressat la satisfacció de la comunitat universitària de l’UJI per aquest nou reconeixement internacional, que s’afegeix al que ja va fer aquest estiu el Rànquing de Xangai, que va situar la Universitat Jaume I entre les 600 millors universitats del món. Alcón ha assegurat que aquests rànquings «evidencien l’esforç realitzat durant els 27 anys d’història de l’UJI per destacar en la recerca i en la docència de qualitat i ens encoratgen a continuar treballant amb esperit de millora».

El rànquing ha sigut elaborat pel setmanari Times Higher Education (THE), fundat en 2004. En aquesta quinzena edició, la classificació inclou 1.258 institucions, 1.500 universitats, 250.000 articles de dades de reputació i dades bibliomètriques proporcionades per Elsevier, basades en 67,9 milions de cites en 14,1 milions de publicacions d’un període de cinc anys.

Times Higher Education World University Rankings 2019

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions