UJI
  • UJI
  • Notícies
  • El Grup Compostel·la d’Universitats premia un monòleg de ciència de l’UJI

El Grup Compostel·la d’Universitats premia un monòleg de ciència de l’UJI

La professora Ana Maria Sánchez ha aconseguit el tercer premi del Research Pitches Contest amb un vídeo sobre com transformar virus per a estudiar cèl·lules

04/06/2018 | SCP

La professora d’Anatomia de la Facultat de Ciències de la Salut i directora del Grup d’Investigació en Neurobiotecnologia de la Universitat Jaume I, Ana Maria Sánchez, ha aconseguit el tercer premi de la segona edició del Research Pitches Contest del Grup Compostel·la d’Universitats (GCU).

El vídeo amb el qual ha obtingut el premi està centrat en com transformar virus per a estudiar cèl·lules. El grup coordinat per Sánchez desenvolupa tres línies bàsiques de recerca. La primera se centra en els models animals de malalties del desenvolupament, com ara l’autisme, i altres de neurodegeneratives. D’altra banda, també estudien la senyalització intracel·lular al cervell induïda per pèptids de la família insulina-relaxina i els seus efectes en el comportament. I, per últim, aborden la construcció de partícules víriques modificades per biotecnologia per a la modulació in vivo de l’expressió gènica.

El treball d’Ana Maria Sánchez va accedir al concurs del Grup Compostel·la d’Universitats després d’haver estat guardonat en la segona edició del concurs de divulgació científica Research Pitches organitzat per la Universitat Jaume I el 2017.

El jurat del 2nd Research Pitches Contest va estar integrat pel president del Grup Compostel·la d’Universitats, Marek Kreglewski; la vicepresidenta del GCU i vicerectora d'Internacionalització, Cooperació i Multilingüisme de l’UJI, Inmaculada Fortanet, i tres membres de l’entitat procedents d’universitats de Polònia, Suècia i Santiago de Compostel·la.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions