L’UJI i CEFIRE lliuren els guardons als joves investigadors i investigadores d’«El gust d’investigar»

02/07/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El lliurament de premis i diplomes de la X Reunió Científica «El gust d'investigar» ha posat el punt final a un any de treball que ha congregat durant la reunió científica a més d’un centenar de persones, entre alumnat i professorat, en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, amb l’exposició dels 20 treballs d’investigació realitzats al llarg del curs acadèmic. Paral·lelament a les presentacions, els grups havien confeccionat un pòster explicatiu que s’ha exposat en el vestíbul de l’Escola.

Aquest concurs, organitzat per l’ESTCE i el CEFIRE de Castelló, amb la col·laboració de les empreses UBE i Aquarama i els vicerectorats d’Estudiantat i Investigació de l’UJI, ha comptat amb la participació de 51 alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat, tutoritzats per 12 membres del professorat. L’alumnat pertany a centres d’educació secundària de Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Llíria, Torreblanca, Vall d’Alba i Vila-real.

Els equips guanyadors d’aquesta convocatòria han sigut els següents:

El premi de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha sigut per la investigació titulada «Gota a gota», presentada per Shima Mahmoudieh Daryan, Jorge Prades del Campo i Amanda Victoria Peris, tutoritzats per Rosa Salvador Tena, de l’IES Penyagolosa de Castelló de la Plana.

L’equip guanyador en l’àrea de Matemàtiques, Física i Química ha sigut el format per Marta Benito Serrano, Alejandro Gorgon i Ikram Kortas de l’IES Llombai de Borriana amb el treball «El retorno de Galileo», tutoritzat pel professor Manuel Roca Vicent.

El guardó en l’àrea de Ciències de la Vida, la Salut, la Terra i el Medi Ambient ha sigut per a l’equip format per Duna Marcos Roger, Marius Nica i Alexandra Pavel de l’IES Alfonso XIII de Vall d’Alba amb el treball «Esterilització amb microones» tutoritzat per la professora Dolores Eugènia Delcampo Montañés.

En l’àrea de Tecnologia i Informàtica el guardó ha sigut pels alumnes Joan Serrano Porcar, Lluís Royo Monforte i Mario Gas Gozalbo, de l’IES Penyagolosa de Castelló de la Plana amb el treball «Obtención de un mapa de hábitats potenciales donde diseminar larvicidas» tutoritzat pel professor Joaquin López Sánchez-Montañés

El guardó a la millor presentació oral ha recaigut en Paula Mercado Martínez de l’IES Professor Broch i Llop de Vila-real, amb el treball «Supermosquito», sota la tutorització de la professora Aranzazu Gómez Esteban.

El comitè científic d’aquesta edició ha estat format per Sergio Mestre, Sergio Meseguer i Consuelo García de CEFIRE Castelló; Ignacio Morell, Antonio Gallardo, Mercedes Fernández i Arianna Renau de l’UJI. L'objectiu del concurs és que els joves, en equips de dues, tres o quatre persones i tutoritzats per un membre de seu professorat, desenvolupen un treball d'investigació en diverses àrees de coneixement com ara les matemàtiques, les ciències de la vida, la salut, el medi ambient, la tecnologia o la informàtica.

Imatges cedides per CEFIRE Castelló

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions