Setanta persones participen en l’itinerari geològic de la Serra d’Irta en el Geolodia 2018

25/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Setanta persones han participat en l’itinerari geològic per la Serra d’Irta organitzat pel Grup Guix de Vila-real i la Universitat Jaume I de Castelló, amb la col·laboració de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

El recorregut ha permès als participants conèixer la geologia del litoral castellonenc en una visita pel Parc Natural de la Serra d’Irta, on els especialistes han explicat com es va formar la serra, com són els processos geològics que modelen la costa o com es comporta l’aigua en l’aqüífer del Maestrat.

A tot Espanya, més de 50.000 persones han participat en algun d'aqueixos itineraris geològics realitzats per les províncies de la geografia espanyola, i més de 500 voluntaris, geòlogues i geòlegs i estudiantat de geologia han fet possible l'èxit de l'activitat.

El Geolodia és una activitat gratuïta i oberta a tots els públics, organitzada per la Societat Geològica d'Espanya (SGE), amb la qual, any rere any, col·laboren l’AEPECT (Associació Espanyola per a l'Estudi de les Ciències de la Terra) i l’IGME (Institut Geològic i Miner d'Espanya).

A més, compta amb la participació de més de 250 empreses i institucions d'àmbit local, autonòmic i nacional. Amb el lema «Mira el que trepitges», aquesta edició del Geolodia ha mostrat que el que tenim sota els nostres peus condiciona les nostres vides, que la geologia és una ciència útil i que, a més, pot tenir un benefici lúdic i turístic.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions