L'aplicació MESpol desenvolupada a l'UJI és guardonada com a millor projecte de participació ciutadana

18/04/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’aplicació mòbil MESpol de la Policia Local de Castelló, desenvolupada per UBIK Geospatial Solutions, spin-off del Grup d’Investigació GEOTEC de l’UJI, ha sigut guardonada com a millor projecte de participació ciutadana en el VIII Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics celebrat a Madrid a principis d’abril.

L’app, que també va ser finalista en la categoria de Gestió de la Seguretat, permetrà elaborar un mapa de sensació de la seguretat, avaluació de l’acció policial i promoció de la participació ciutadana mitjançant unes campanyes personalitzades amb preguntes que els ciutadans poden respondre des del mòbil. El guardó va ser recollit pel comissari principal cap de la Policia Local i coordinador de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló, José Luis Carque, juntament amb l’intendent Julián Sánchez.

Els ciutadans poden descarregar-se l’app des de la web https://mespolcs.es i participar anònimament en les campanyes.

UBIK GS, constituïda en 2014 per investigadors del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l’UJI com a empresa de base tecnològica, proporciona aplicacions web i mòbils personalitzades per resoldre problemes en camps com ara la integració d'smart cities, environment o social media. Com a empresa emergent ubicada al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l’UJI (Espaitec), ofereix tot tipus de serveis relacionats amb la informàtica i la geolocalització.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions