L’UJI incrementa fins a quasi sis milions d’euros la inversió per a recerca i innovació en les convocatòries de la Generalitat de 2018 La comunitat investigadora de la universitat pública de Castelló ha aconseguit diversos projectes en les subvencions per a promoció de la investigació i el desenvolupament tecnològic

12/12/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La comunitat investigadora de la universitat pública de Castelló ha aconseguit diversos projectes en les subvencions per a promoció de la investigació i el desenvolupament tecnològic

La Universitat Jaume I (UJI) ha incrementat fins a un pressupost global de quasi sis milions d’euros la inversió per a recerca i innovació en les diverses convocatòries de la Generalitat Valenciana de l’any 2018. La comunitat investigadora de la universitat pública de Castelló ha aconseguit diversos projectes en les subvencions de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport destinades a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació en la Comunitat Valenciana.

El vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, fa un «balanç molt positiu dels resultats obtinguts en les diverses convocatòries de subvencions de la Generalitat d’R+D+i gràcies a l’esforç de les investigadores i els investigadors per elaborar projectes de qualitat i competitius». Aquest pressupost, que se suma a altres aportacions per a la recerca de l’UJI, «permetrà desplegar noves línies d’investigació innovadora, així com complementar equipaments de la nostra infraestructura científica», afegeix Lancis, també catedràtic d’Òptica.

La Universitat Jaume I ha aconseguit projectes en diferents modalitats de la convocatòria d’R+D+i, com ara dues subvencions del programa Prometeu per a grups d’investigació d’excel·lència, en els camps de la integració econòmica i de les energies renovables, a més d’un alt nombre de projectes per a grups consolidables i altres per a grups d’investigació emergents. Per al vicerector Jesús Lancis: «La xifra global de 5,6 milions d’euros obtinguts en les diferents convocatòries per les investigadores i investigadors de la Universitat Jaume I, pràcticament un 10% del total pressupostat, suposa un reconeixement a la tasca d’excel·lència dels nostres equips de recerca».

NOVES INFRAESTRUCTURES I EQUIPAMENTS D’R+D+i

En les subvencions per a infraestructures i equipament d’R+D+i per al període 2018-2020, la Generalitat Valenciana ha atorgat quatre projectes a la universitat pública de Castelló. Un d’aquests projectes està destinat a la millora i renovació de l'equipament del Servei Central d'Instrumentació Científica de la Universitat Jaume I i un altre, a les infraestructures per a la síntesi de combustibles i valorització d'aigües residuals a partir d'energies renovables. Alhora, s’equiparan dos nous laboratoris, en concret, per a l’estudi de la biologia de sistemes agrícoles en el context del canvi climàtic, i un segon dedicat a la recerca en robòtica i tecnologies subaquàtiques. La quantia d’aquests projectes suposa un 12% del pressupost total dotat per a infraestructures i equipament.

Paral·lelament, la Universitat Jaume I comptarà amb una important incorporació de recursos humans, després d’haver aconseguit dotze contractes predoctorals i cinc postdoctorals per a desenvolupar investigacions durant els pròxims anys.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions