L’Institut Català de la Salut usa una aplicació mòbil desenvolupada per Labpsitec i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

14/03/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els serveis d’anestesiologia dels hospitals de l’Institut Català de la Salut  (ICS) col·laboren per impulsar estratègies encaminades a millorar la qualitat i la seguretat clínica. Un dels principals objectius d’enguany serà engegar accions per millorar el control i el tractament dels pacients, tant dins com fora de l’hospital.

Una de les accions que ja està donant resultats prometedors és una aplicació mòbil desenvolupada per Azucena García Palacios, Diana Castilla López i Cristina Botella, investigadores del grup Laboratori de Psicologia i Tecnologia (LABPSITEC) de la Universitat Jaume I de Castelló, conjuntament amb Maria Victòria Ribera i Carlos Suso, professionals i investigadors de la Clínica del Dolor de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Aquesta app, anomenada Monitor de dolor, monitora l’efectivitat del tractament per al dolor sense necessitat de visites presencials. Actualment, l’ús de l’app a la Clínica del Dolor de l’Hospital Vall d’Hebron està en fase pilot. Tot i això, Domingo Blanco, responsable del Programa d’anestesiologia de l’ICS i cap de servei d’Anestesiologia de Vall d’Hebron; María Victòria Ribera, cap de la Clínica del Dolor de l’Hospital, i Carlos Suso, responsable de la implementació del Programa a la Clínica del Dolor, afirmen que els resultats obtinguts fins ara són molt positius.

En concret, els pacients participants en la fase pilot s’han beneficiat d’un seguiment continuat durant el qual l’equip mèdic de la Clínica del Dolor ha revisat a distància els efectes dels tractaments de forma immediata, sense esperar la següent visita. La vigilància a distància augmenta la seguretat dels tractaments per al dolor, ja que l’app permet que el pacient notifiqui ràpidament l’aparició d’efectes adversos. Aquesta seguretat també és percebuda pels pacients, que han expressat que amb l’ús de l’app se senten més acompanyats durant el tractament a la Clínica del Dolor. A mitjà termini, la mesura també tindrà un efecte positiu en l’accessibilitat dels serveis d’Anestesiologia, atès que s’escurçaran els temps per a les visites presencials amb l’especialista. L’objectiu és que, properament, l’aplicació estigui disponible a tots els hospitals de l’ICS.

Informació facilitada per l’Institut Català de la Salut

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions