L’UJI acull als participants del doctorat europeu conjunt GEO-C per al desenvolupament de ciutats intel·ligents El doctorat conjunt finançat per la Comissió Europea compta amb 15 estudiants internacionals escollits per la seva excel·lència

10/09/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Grup de Recerca en Tecnologies Geoespaciales (GEOTEC) participa junt amb investigadors de la Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Münster (Alemanya).

La Universitat Jaume I acull del 13 al 25 de setembre als integrants del projecte europeu GEO-C en el qual participen el Grup de Recerca en Tecnologies Geoespaciales (GEOTEC) de la Universitat Jaume I al costat d'investigadors de la Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i la Universitat de Münster (Alemanya). El projecte pretén desenvolupar un conjunt d'eines informàtiques en obert que faciliti el gaudi d'una ciutat més sostenible i oberta, avançant cap a les denominades ciutats intel·ligents.

El projecte GEO-C és un doctorat conjunt finançat per la Comissió Europea a través del programa Marie Skłodowska-Curie Actions que possibilita l'engegada de xarxes de formació innovadores. Aquest Doctorat Europeu Conjunt permet a cadascuna de les tres universitats participants acollir a cinc estudiants de doctorat de tot el món seleccionats per la seua excel·lència perquè realitzin el seu doctorat sota la temàtica de «Geoinformática: permetent ciutats obertes».

En primer lloc els estudiants estan rebent orientació sobre la recerca i el mètode de treball que es desenvoluparà en el projecte a través de les jornades programades per als dies 13 i 14 de setembre a l'Hotel Voramar. Entre el 15 i el 25 de setembre, les accions de formació es traslladen a les instal·lacions de Espaitec II, en les quals el grup de recerca GEOTEC duu a terme les seves tasques de recerca. Aquestes accions consistiran en classes magistrals per part de professorat de les tres universitats participants.

Després de les jornades d'orientació i de formació, els cinc estudiants seleccionats per l’UJI – procedents de Colòmbia, Argentina, Vietnam i Iran- continuaran treballant i investigant conjuntament amb els membres de GEOTEC fins a finals de 2018, a més de participar al llarg d'aquests tres anys en accions organitzades en les altres universitats participants.

GEO-C està finançat per la Comissió Europea dins de les accions Marie Sklodowska-Curie, Xarxes de Formació Internacional (ITN), Doctorats Europeus Conjuntes (EJD). El període de finançament establert per a aquest projecte a través de l'acord número 642 332 - GEO-C - H2020-MSCA-ITN-2014 comprèn des de gener de 2015 fins al 31 de desembre de 2018.

Imatges de les jornades

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions