L’òxid nítric és una molècula implicada en nombrosos processos cardiovasculars, neurològics i del sistema immunitari, entre altres.
Nova «vacuna» per a plantes sense efectes secundaris
El equipo científico ha descubierto el receptor de una sustancia que activa las defensas de una herbácea, aunque a dosis altas reduce su crecimiento.
Concurs de Cristal·lització a l'Escola
Quatre instituts de la Comunitat Valenciana, dos d'ells de la província de Castelló, participaran en la final nacional del Concurs de Cristal·lització a l'Escola.
Radar de llum per amidar distàncies
Vicente Durán, investigador del Grup de Recerca d'Òptica de Castelló, desenvoluparà el projecte de recerca a l’Escola Tècnica Superior de Chalmers a Göteborg (Suècia) dins d'un projecte europeu.
Empresa capdavantera en tecnologies geoespacials
Les tecnologies geoespacials permeten obtenir informació de gran valor per a empreses i administracions, un camp que està vivint un creixement exponencial en els últims anys.
El rànquing Scimago 2013 situa la Universitat Jaume I com la sisena amb recerques de major impacte entre les universitats espanyoles i la número 15 pel que fa a articles realitzats en col·laboració amb investigadors internacionals.
Resposta emocional davant el Mundial
El fet de conèixer com viuen persones d’edats, aficions i països diferents un esdeveniment social com és el Mundial de Futbol és l'objectiu de l'estudi d'abast internacional World Cup Game.
L'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) de la Universitat Jaume I ha convocat el IV Premi Literari en Valencià de Divulgació Cientificotecnològica dirigit a estudiantat matriculat en aquest centre.
Gasos d'electrons d'altamobilitat en nanofils
La nanotecnologia, l'òptica o la fotovoltaica són solament alguns dels camps que es poden beneficiar dels avanços en el coneixement dels sistemes de nanofils semiconductors.
Vocabulari científic: nanotecnologia
Eva M. Barea, investigadora del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics, descriu el concepto nanotecnología.
Vocabulari científic: Perovskita
Iván Mora-Seró, investigador del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics, descriu el concepte de perovskita.
Vocabulari científic: Optoelectrònic
Germà Garcia-Belmonte, investigador del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics, descriu el concepto optoelectrònic.
Vocabulari científic: cèl·lula solar
Sixto Giménez, investigador del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics, descriu el concepto cèl·lula solar.
Vocabulari científic: cèl·lula-microbiana
Francisco Fabregat-Santiago, investigador del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics, descriu el concepto cèl·lula microbiana.
Vocabulari científic: funció de probabilitat ponderada
Nikolaos Georgantzís, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmic de l'UJI, descriu el concepte «funció de probabilitat ponderada».
Vocabulari científic: presa de decisions sota incertesa
Nikolaos Georgantzís, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmic de l'UJI, descriu el concepte «presa de decisions sota incertesa».
Vocabulari científic: equilibri de Nash
Aurora García Gallego, catedràtica de Fonaments de l'Anàlisi Econòmic de l'UJI, descriu el concepte «Equilibri de Nash».