Juliol

23/01/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Juliol

Consolider HOPE

La productivitat d'articles científics de l'equip d'investigadors i investigadores que ha participat en el projecte Consolider-HOPE (Hybrid Optoelectronic and Photovoltaic Devices for Renewable Energy), desenvolupat entre octubre de 2007 i juny de 2013 per un equip d'universitats, instituts i centres de recerca espanyols, s'ha duplicat durant els quatre anys de vigència del projecte, així com el nombre de les publicacions d'alt impacte (factor d’impacte major de 6).

Juan Andrés Bort premi_jabort index

Guardó Química Teòrica

El treball Structural and electronic structure of luminescent BaCeHfZrO3 desenvolupat pel catedràtic de Física Química de la Universitat Jaume I Juan Andrés Bort en col·laboració amb investigadors de la Universidade Federal de São Carlos ha estat premiat en el XXXIX Congrés Internacional de Químics Teòrics d'Expressió Llatina (QUITEL-2013), celebrat aquest mes de juliol a Granada.

Carmina Verdià carmina_verdia index

Premi en Biofísica

La investigació sobre la proteïna E, implicada en la propagació viral del coronavirus SARS-CoV, que provoca la síndrome severa respiratòria aguda, li ha valgut a la investigadora del Laboratori de Biofísica Molecular de la Universitat Jaume I Carmina Verdiá el 2n Premi de Comunicacions Pòster en el XIII Congrés de la Societat de Biofísica d'Espanya celebrat a València el passat mes de juny.

Drogues en aigües residuals

L'Institut Universitari de Plaguicides en Aigües (IUPA) de la Universitat Jaume I i Facsa han signat un conveni marc de col·laboració per a formalitzar les investigacions que es van a dur a terme conjuntament dins d'un projecte Europeu titulat “Anàlisi de drogues d'abús i els seus metabòlits en aigües residuals de diferents ciutats europees”.

Patent electròlits patent_electrolits index

Nous electròlits

Els investigadors i investigadores de CIDETEC al País Basc i del Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics de l'UJI han descobert una nova família de líquids iònics que permet produir electròlits que milloren les prestacions, estabilitat i durabilitat de dispositius electroquímics i electrònics.

Participants Gameteen Labpsitec Gameteen index

Videojocs inmersius per a regular les emocions dels xiquets i adolescents

Avaluar la utilitat dels videojocs inmersius per a regular les emocions de xiquets i adolescents en un context d'inducció emocional controlat. L'estudi s'emmarca en Gameteen, un projecte l'objectiu final del qual és la utilització d'entorns inmersius i persuasius per a l'educació psicosocial dels més joves.

Ciència UJI TV vocabulari_cientific index

Ciència UJI TV

El videoblog Ciència UJI TV, dedicat a la difusió de material audiovisual relacionat amb la Universitat Jaume I en matèria d'investigació, tecnologia i innovació, ha afegit una nova categoria en què s'engloben vídeos amb descripcions breus sobre diferents termes científics. Aquesta nova categoria pretén ser un vocabulari audiovisual que facilite i faça més amè l'aprenentatge del llenguatge científic.

Espaitec Fusepool espaitec-fusepool index

Projecte europeu Fusepool

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec, participa en el procés de creació de les diferents aplicacions que conformaran la plataforma Fusepool, un projecte europeu en el qual també participen un conjunt de xicotetes i mitges empreses europees i entitats públiques com la Universitat de Ciències Aplicades de Berna, líder del projecte.

Reunió xarxa de treball ISIC 2012/016  reunio_iupa index

Medi ambient i seguretat alimentària

La Universitat Jaume I acull avui dimecres, 10 de juliol, la reunió internacional de diversos grups d'investigació que col·laboren en la xarxa de treball ISIC 2012/016 “Investigació cooperativa al medi ambient i seguretat alimentària (ENVIFOOD)”. Aquesta xarxa, finançada per la Generalitat Valenciana, està liderada per l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA) de l’UJI, considerat grup d'excel·lència Prometeu per la Generalitat.

Capacitat d'aprenentatge neurocognitiu index

Capacitat d'aprenentatge

Un nou estudi del Laboratori de Neuroimatge Funcional de l'UJI i del Center for Brain and Cognition de la Pompeu Fabra revela que la variabilitat individual existent en les connexions cerebrals condiciona la capacitat d'aprenentatge de les persones.

Laboratori de Comunicació ranking index

Rànquing I-UGR

La Universitat Jaume I encapçala la investigació en Comunicació a nivell nacional segons el Rànquing I-UGR d'universitats Espanyoles segons Camps i Disciplines Científiques de 2013 basat en la investigació publicada en les revistes internacionals de major impacte i visibilitat. La investigació desenvolupada a l’UJI també es troba entre les millors en altres disciplines com ara Ciències dels Materials, en la que ocupa el número cinc; Química, Arquitectura i Psicologia, en el número vuit; i Empresa, disciplina en què apareix en novè lloc entre les 56 universitats públiques i privades espanyoles analitzades.

I Colònies Científiques de l’UJI  colonies_cientifiques index

I Colònies Científiques

Una trentena d’estudiants i estudiantes de primer de batxillerat cientificotecnològic de Castelló, Murcia i Conca han participat en les I Colònies Científiques que s’han celebrat a la Universitat Jaume I amb l’objectiu de gaudir i conèixer millor la ciència.

Abocador labwaste index

Labwaste.12

Determinar la viabilitat tècnica i econòmica de l’ús dels residus de la construcció i demolició en el disseny, explotació i clausura dels abocadors i aconseguir una gestió responsable dels ja existents és una de les principals utilitats de l’eina de càlcul creada per Joan Esteban Altabella, alumne del Màster en Eficiència Energètica i Sostenibilitat en Instal·lacions Industrials i Edificació de la Universitat Jaume I, en el projecte final de màster tutoritzat pel professor Francisco J. Colomer.

El banquete de Safo tesissafo index

El banquete de Safo

Amb el nom d’«El banquete de Safo», investigadores de la Universitat Jaume I han dut a terme un projecte de tertúlies entre dones lesbianes i bisexuals en què han abordat el tema de l'amor i els models d'atracció, a fi de veure si aquestes trobades els ajudaven a millorar la capacitat per a construir relacions més igualitàries i fer front als discursos mediàtics de l'amor. La professora del Departament d'Educació de l’UJI Andrea Francisco destaca com aquesta experiència ha ajudat les participants a afrontar les tensions que genera tenir experiències afectives i socials diferents dels discursos de l'amor produïts pel poder i els mitjans de comunicació.

Investigació UJI patents index

Patents UJI

Uns nous electròlits basats en líquids iònics que perllonguen la vida útil de les cèl·lules solars i les bateries i una nova família de compostos que permet desenvolupar gels més resistents a altes temperatures i capaços d'actuar amb una gran varietat de dissolvents orgànics són les dues patents que la Universitat Jaume I de Castelló ha presentat en el I Fòrum de Transferència de Tecnologia a la Comunitat Valenciana celebrat a València.

Vocabulari científic: adicció

Juan Carlos Bustamante, investigador del grup de Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de l’UJI, descriu el concepte adicció.

Vocabulari científic: connectivitat funcional

Noelia Ventura-Campos, investigadora del grup de Neuropsicologia i Neuroimatge Funcional de l’UJI, descriu el concepte connectivitat funcional.

Vocabulari científic: Proteïna

José Javier Ruíz, investigador del grup de Química Computacional de l’UJI, descriu el concepte proteïna.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions