Els Premis Suschem-España dirigits a joves químics reconeixen el treball de la investigadora de l’UJI Amparo Prades

02/04/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El treball de la jove investigador del Departament de Química Inorgànica i Orgànica de la Universitat Jaume I Amparo Prades ha resultat finalista, en la categoria Predoc, dels Premis Suschem-España, amb els que la Plataforma Tecnològica Espanyola de Química Sostenible realitza un reconeixement públic a la labor dels joves investigadors en l'àmbit de la Química a nivell nacional.

El treball premiat porta per títol “Double C-H bond activation of C(sp3)H2 groups for the preparation of complexes with back-to-back bis-imidazolinylidenes” i ha sigut publicat en la revista Angewandte Chemie International Edition.  Amparo Prades va realitzar la seua tesi doctoral en el grup de Química Organometálica i Catàlisi Homogènia dirigit pel catedràtic de Química Inorgànica de l’UJI Eduardo Peris.

La categoria Predoc premia els autors de les millors publicacions científiques, amb número de pàgina de 2011, en qualsevol àrea de la química, i que no estigueren en possessió del títol de doctor a 31 de desembre del 2011. El Jurat d'aquesta categoria va estar presidit per Pilar Goya, vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Química.

L'objectiu primordial d'aquests premis convocats per la Plataforma Tecnològica Espanyola de Química Sostenible, és, no sols reconèixer sinó també donar suport, promocionar i estimular l'activitat científica i divulgativa entre els joves investigadors químics. Els guardons, que es van iniciar en 2009, són a més promoguts pel Fòrum Química i Societat, el Grup Especialitzat de Joves de la Reial Societat Espanyola de Química, la Reial Societat Espanyola de Química, l'Associació Nacional de Químics d'Espanya, el Consell General de Col·legis de Químics d'Espanya i la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions