Investigadors de l’UJI desenvolupen una tècnica de realitat virtual per al tractament de la fòbia a les aranyes i panderoles

13/05/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup d’investigació del Laboratori de Psicologia i Tecnologia (LABPSITEC) de la Universitat Jaume I, dirigit per la catedràtica Cristina Botella, ha desenvolupat un nou sistema per al tractament de la fòbia a les aranyes i panderoles. Per a això empra una aplicació basada en les noves tecnologies, concretament tècniques de Realitat Augmentada, que suposen la incorporació d’elements virtuals en el món real. D’esta manera, durant el tractament en consulta i en un context real (taula, sòl, objectes personals del pacient, etc...) és possible reproduir panderoles o aranyes virtuals amb les que pot interactuar la persona.

El tractament psicològic incorpora l’ús de les noves tecnologies per a facilitar que la persona afronte la situació temuda de forma total i segura. Es pretén que disminuïsca gradualment el malestar i l’ansietat associats a la interacció de la persona en distintes situacions relacionades amb panderoles i/o aranyes. Per a això, el terapeuta recolza a la persona en tot moment durant el tractament i li ajuda a posar en marxa les estratègies adequades per a superar el problema.

Els estudis que desenvolupa el LABPSITEC per al tractament de fòbies a les aranyes i panderoles estan oberts a tota la societat, de manera que qualsevol interessat a participar en aquests tractaments pot contactar amb el laboratori al telèfon 964 729 978 o al correu sap@uji.es. A través del Servei d’Assistència Psicològica (SAP) de l’UJI també s’ofereixen tractaments per a altres fòbies mitjançant realitat virtual com la por a volar.

Més informació: http://www.labpsitec.uji.es/esp/investigacion/investigacion.php

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions