Professors de l'UJI creen una app per posar-se en forma

21/01/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Jose Gil i Pablo Viciano, professors del Màster en Programació Mòbil i Videojocs de la Universitat Jaume I i responsables de l’empresa Tollaga Software han creat una aplicació mòbil per ajudar a la gent a posar-se en forma. X-Trainer s'ha publicat a escala mundial per a l'última versió iOS (8.1) amb versions en castellà i anglès, a un preu de 0.89€, però es troba en constant evolució per poder proporcionar als usuaris el millor producte possible.

X-Trainer neix davant la necessitat de proporcionar una eina simple per ajudar a l'usuari a realitzar entrenaments funcionals basats en intervals d'alta intensitat.
Un entrenament funcional té com a finalitat entrenar al cos per a les activitats quotidianes, imitant els moviments que es fan en la vida diària.

Aquests exercicis es realitzen en intervals d'alta intensitat alternats amb períodes breus de recuperació. Aquest tipus de rutines estan sent tota una revolució, ja que s'ha demostrat que són més eficaces a l'hora de cremar greix que un entrenament aeròbic convencional.

En aquesta primera versió l'aplicació ve carregada amb uns petits exemples de sessions, encara que realment està orientada perquè cada usuari creu el seu propi pla de treball a partir de les activitats existents en el sistema o afegint aquelles que necessite.

Una vegada seleccionada la sessió, l'aplicació iniciarà la rutina d'entrenament, composta per l'activitat actual en curs, mostrant el seu estat i evolució temporal, i una línia de progrés temporal on es visualitzen les següents activitats. Entre cada activitat tenim els períodes de descans associats.

L'aplicació permet a més l'execució en segon pla de les seues llistes de reproducció, afegint alertes sonores en finalitzar cada activitat. Per a aquells que no disposen de temps per configurar les seues sessions, s'ha afegit un cronòmetre d'intervals basat en períodes de 60 segons.

Apostant per l'avantguarda del desenvolupament, en Tollaga Programari hem volgut utilitzar per a aquest producte el nou llenguatge proposat per Apple anomenat Swift, llançat amb prou feines fa un parell de mesos, que promet ser el futur del desenvolupament d'aplicacions mòbils. 

Més informació: http://www.tollaga.com/x-trainer/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions