panoramica UJI

Margarita Tarragona: «La psicologia positiva no significa veure-ho tot de color de rosa sinó tindre una visió equilibrada en la qual les coses bones són tan reals com les que no funcionen bé»

14/07/2018 | SCP

Margarita Tarragona, directora de PositivaMente a la Universitat Tecmilenio de Mèxic i membre honorari del Centre for Positive Psychology de la Universitat de Melbourn, ha analitzat algunes de les eines del coaching en relació amb la psicologia positiva per tal de traure la millor versió i el potencial d’una persona en el curs d’estiu «#FelicitatEnAcció».

Tarragona ha iniciat la seua intervenció posant de relleu com la psicologia positiva encaixa molt bé amb el coaching atès que la psicologia positiva, basada en la investigació i centrada en el funcionament òptim de les persones perquè aquestes visquen plenament, «pot donar-li al coaching el marc teòric científic que li faltava».

Segons ha explicat, el coaching és un procés en el qual el professional acompanya a la persona en el seu desenvolupament a través d’una eina fonamental que és la indagació, mitjançant la qual s’evoquen records i es desperten emocions que causen un efecte en la persona. Així, les premisses del coaching són que les persones tenen potencial, poden canviar i aconseguir un canvi de forma ràpida i que estan disposats a treballar per a assolir aquest canvi.

«A vegades tenim la tendència a focalitzar en aquelles coses que no funcionen bé. La psicologia positiva i el coaching se centra en allò que sí està bé, la qual cosa no significa veure-ho tot de color de rosa sinó tindre una visió clara i equilibrada en la qual t’adones que les coses bones són tan reals com les negatives», ha assenyalat la directora de PositivaMente.

Per tal de treballar les premisses del coaching, Tarragona ha presentat alguns mapes conceptuals sobre els «ingredients necessaris per al benestar» que poden ser útils per a analitzar com està una persona i guiar-la en la millora de certs aspectes. Un dels models de psicologia positiva que ha explicat és el PERMA que té com a components de la felicitat les emocions positives, el compromís, les relacions positives, el sentit i l’assoliment.

A partir d’aquest model, els assistents han realitzat diferents dinàmiques de grup relacionades amb els components de la felicitat.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16