Videoblog Ciència TV

Cercar al text
De la data
Fins la data

La Fe enquesta a 100 pacients amb aneurisma d'aorta per a avaluar l'impacte sobre la seua qualitat de vida

10/04/2024

La Universitat Jaume I ha traduït i adaptat culturalment l'enquesta de l'estudi que té per objectiu que el pacient participe de manera activa en la presa de decisions que l'afecten.

El desè aniversari de Firujiciència congrega més de tres mil persones al campus

20/03/2024

S’hi ha repartit un catàleg amb les imatges seleccionades en el repte d’il·lusions òptiques, en el qual han participat vuit centres de Castelló.

Bona pràctica d’investigació inclusiva: lluita contra el tràfic d’éssers humans

02/01/2024

Les professores Auxiliadora Sales i Reina Ferrández han realitzat un estudi sobre l’estat de la investigació inclusiva en la universitat. En aquest vídeo, la codirectora del Centre d’Estudis sobre Administració de Justícia, Andrea Planchadell, explica com s'ha incorporat la participació d’agents del sistema judicial, policial i dels serveis socials en l’anàlisi dels aspectes processals de major transcendència en la lluita contra el tràfic d’éssers humans.

Bona pràctica d’investigació inclusiva: música comunitària

26/12/2023

Les professores Auxiliadora Sales i Reina Ferrández han realitzat un estudi sobre l’estat de la investigació inclusiva en la universitat. En aquest vídeo, s'explica com el grup d’investigació EDARSO (Educació, Art i Societat), coordinat per Alberto Cabedo i Lidón Moliner, ha incorporat professorat de diversos centres educatius en l’anàlisi de la música comunitària.

Trans People: una mirada lliure de perjudicis

20/12/2023

Reportatge sobre el col·lectiu trans que té com a finalitat desmontar els mites i perjudicis que hi ha al voltant d’aquestes persones. Amb la participació de Naiara Aguirre Vidal, del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia de la Universidad Jaume I i Jessica Hurtado Iglesias, Derek Silvestre Peirats i Hugo Hormigos Fernández.

Ripollés

16/12/2023

Minireportatge sobre la figura del polifacètic artista Juan García Ripollés. La historiadora i crítica d’art, Patricia Mir Soria, explica la trajectòria professional i vital d’aquest pintor, escultor i gravador valencià qui resideix en un Mas de la província de Castelló.

Refugi antiaeri de Castelló

13/12/2023

La directora del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), Ana Meseguer, explica com es va gestar el projecte per recuperar el refugi antiaeri de Castelló de la Plana i dotar-lo d’elements que expliquen i donen sentit a aquest espai vital durant la contesa bèl·lica.

Science GTS tanca dos anys d’activitats

11/12/2023

La universitat pública de Castelló treballa de nou amb la Fundació Séneca, les universitats d’Alacant, Miguel Hernández d’Elx, Múrcia, Politècnica de València, València i Politècnica de Cartagena, ISABIAL i ATAMA, en una nova proposta de divulgació científica conjunta a la qual se sumaran altres entitats i centres de recerca.

De Nosferatu a Expediente Warren: l’evolució del cinema de terror

09/12/2023

Amb la participació del professor Jordi Revert Gomis del Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI, s'endinsa al cinema del terror Explicant diverses de les qualitats que el caracteritzen i algunes pel·lícules que han estat un gran referent per a aquest gènere.

Guardó al personal jove amb talent: Esther Castillo Gómez (Ciències de la Salut)

07/12/2023

La investigadora Esther Castillo Gómez, coordinadora del grup d'investigació NEST - Neuropatologia i plasticitat cerebral, ha obtingut un dels premis «Personal investigador jove» convocats dins del Pla propi d’Investigació de la Universitat Jaume I de Castellón per a 2023.