UJI

Totes i tots som UJI

Complim 30 anys. Tres dècades d’una transformació sense precedents en què el projecte inicial que va dur a la creació de la Universitat Jaume I s’ha vist àmpliament superat. Molt més enllà del que somniaven els milers de persones que reivindicaven una universitat pública per a Castelló. Perquè l’UJI va ser, abans de res, un crit del poble. Una petició generalitzada de tota la societat de Castelló, un territori que no volia veure més com els seus fills i filles havien de partir cada any fora per a poder formar-se, per a poder créixer com a professionals i com a persones. Aqueix crit va ser escoltat per uns polítics que van deixar de banda les seues diferències per a treballar junts pel bé comú i que van aprovar la nostra Llei de Creació per unanimitat. Des que la llei va entrar en vigor, el 27 de febrer de 1991, aqueix mateix esperit de treball conjunt és el que ha inspirat els diferents equips rectorals i totes les persones que formen i van formar part de la nostra comunitat universitària: els 14.000 alumnes actuals i els més de 60.000 que durant aquests anys han passat pel campus del Riu Sec, els més de 2.200 treballadors i treballadores actuals i les desenes i desenes que durant aquests anys s’han jubilat o que, per desgràcia, han faltat.

Som una comunitat orgullosa del nostre passat, de les nostres arrels al Col·legi Universitari de Castelló i a l’Escola de Magisteri, i del treball generós de generacions encapçalades pels rectors Michavila, Suárez, Romero, Toledo i Climent. Tots ells van fer un treball magnífic, igual que els seus equips i totes les persones que formen o van formar part de l’UJI com a estudiantat, professorat o personal d’administració i serveis. Seu és el mèrit de la realitat que avui ens enorgulleix: ser la novena millor universitat espanyola segons el Times Higher Education World University Rankings i estar entre el 4% de les millors universitats del món segons el prestigiós rànquing de Xangai.

Més enllà d’aqueixes xifres, el que representa avui en dia la Jaume I és una universitat compromesa amb el progrés del seu territori, amb voluntat de connectar-lo amb Europa i amb el món, i que lluita cada dia per a fer realitat el seu lideratge en la creació i transmissió de coneixements, en la transferència i la innovació, reivindicant, al mateix temps, l’humanisme, i valors com el respecte, la igualtat i la inclusió social. Amb eixa voluntat comuna de construir un futur millor per a totes i per a tots treballem cada dia totes les persones que en aquests moments integrem la comunitat universitària de l’UJI. Perquè totes i tots som UJI.

 

Eva Alcón

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions