Una guerra inoportuna

05/05/2022 | Ramón Jesús Pérez Julián
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Totes les guerres són injustes i cruels, però aquesta presenta matisos especials. Sembla que l'ésser humà no n’ha aprés; a penes estem eixint d'una crisi sanitària de devastadores conseqüències a escala mundial i algú, un «eixelebrat», s'inventa una guerra que pot provocar danys mundials.

Les autoritats han fet un primer balanç i no és molt esperançador. Segons algunes fonts, són 1.932 les persones mortes i es parla de «crims de guerra», mentre que altres fonts asseguren que més de cinc milions de persones han eixit ja del país.

Les negociacions estan paralitzades i no es veu un final del conflicte a curt termini. Les altres nacions podrien prendre partit, la qual cosa seria un desastre total perquè ningú ho desitja, això; solament l'invasor que ho arrasa tot. La població infantil s'ha vist molt afectada i han mort 157 xiquets, sense comptar-ne els ferits. És inevitable esgarrifar-se davant d’aquestes dades.

Els Estats Units han promès ajudar a Ucraïna. Una congressista ha viatjat a la zona afectada per a avaluar els danys produïts, tant humans com econòmics. En aquests casos no es necessita ajuda militar perquè el problema prendria grans proporcions i ocorreria quelcom que a u li fa por esmentar.

Després d'una crisi sanitària mundial, hem entrat en un conflicte bèl·lic ocasionat per les «males idees». A ningú li faria gràcia que el conflicte anara a més perquè seria la fi de tot, un gran caos que ni la gent del carrer ni la societat en general podríem superar. Per desgràcia, només podem esperar i poc més.

Sembla que els fantasmes del passat tornen, que l'Est continua tenint una mentalitat de pobles bàrbars que han ressuscitat per a aniquilar l'ésser humà, però la comunitat internacional no ho permetrà. Tots volen la pau i tindrem pau, malgrat aqueixos tsars descabestrats.

El poble ucraïnès ho superarà perquè tots estem amb ell. Cal configurar unes societats solidàries per a treballar en comú, establint camins de concòrdia i evitant enfrontaments que no condueixen enlloc.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions