«UJI Hàbitat saludable»: Com alimentar-se bé sense morir en l’intent?

12/01/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Sabem que, en massa ocasions, l’urgent acaba relegant l’important. Això és el que ens ocorre quan, davant l’escassetat de temps i la pressió per arribar als compromisos diaris, deixem l’alimentació saludable en un segon pla. Tot això, sumat a la sobreinformació sobre el tema i als mites sobre el que és una dieta saludable, pot portar-nos a sentir que descurem la nostra alimentació o que no sabem com fer-ho, valga la redundància, «sense morir en l’intent».

Diem moltes vegades que la nostra salut és el primer, encara que en molts casos és més probable passar-nos més temps davant de l’ordinador que cuinant, i fins i tot sabent que menjar bé és una peça clau per al bon funcionament de l’organisme i, per tant, de la nostra salut, continuem abusant del menjar ràpid o precuinat.

Per això, en aquesta ocasió, us proposem algunes idees que poden ajudar-nos a millorar aquest hàbit, com, per exemple:

1. Identificar per què no estem menjant bé.

Quan ens fem conscients de per què estem descurant la nostra alimentació, estem un pas més prop de poder canviar els hàbits que són nocius per a la nostra salut. En això, l’estrès i l’ansietat han demostrat tindre un paper notable.

És molt important començar per ací: com planifiquem la nostra compra?, com cuinem?, quan i on mengem? Fins que no identifiquem què és el que ens fa menjar de manera poc adequada, serà difícil canviar-ho. Una vegada identificat, fes una pluja d’idees per a valorar noves alternatives i posa-les en marxa. Reforça’t cada vegada que ho aconseguisques.

2. Interessar-se per la nutrició.

Hi ha persones que pensen que menjar no és res més que ingerir uns aliments, però menjar de manera adequada quan tens poc de temps és un art, és una de les parts més importants de la nostra vida i ens ajudarà a mantindre i cuidar el nostre benestar. Per això, et recomanem que busques recursos fiables per a aprendre sobre nutrició i intentes posar el teu coneixement en pràctica.

3. Organitzar els nostres menjars.

Una vegada que hem identificat quin és el nostre problema, i ens hem acostat al convenciment que el millor és tindre una vida sana, entra en joc el paper crucial de l’organització dels menjars, la qual cosa és increïblement important. Asseure’s i fixar-se uns desdejunis, menjars, sopars... és el que més pot jugar al nostre favor. I si a més d’organitzar-los, establim un temps per a adquirir els aliments i cuinar-los, això ens ajudarà a cuidar amb més detall la nostra alimentació.

4. Menja equilibrat i d’acord amb les teues pròpies necessitats.

Recorda, cal menjar de tot! És a dir, molta verdura, hidrats de carboni cada dia (és del que es nodreix el nostre organisme), greixos saludables (cal eliminar els greixos saturats tot el possible), i continua menjant proteïnes sense passar-te, i per descomptat tot això sense oblidar-nos de les fruites!

5. Gaudeix del moment i del menjar.

Més enllà de menjar sa, és molt important continuar gaudint les xicotetes coses de la vida. Per què no pot ser un bon menjar? Menja sa i para atenció al que estàs menjant: gaudir del menjar pot fer d’aqueix moment una part important i positiva del dia.

6. Beu aigua.

És molt important beure aigua, el nostre organisme no pot equivocar-se quan la major part del nostre cos està format per ella. Per això i, finalment, volíem recalcar que la base de la nostra alimentació hauria d’estar basada en l’aigua. Controlar la quantitat d’aigua que beus al dia pot ajudar-te, i per a això, us deixem una última recomanació: compreu-vos una botella bonica i porteu-la sempre. Ajuda molt a ser conscients de l’aigua que bevem. A més, això ens ajudarà a no utilitzar tant de plàstic.

Per descomptat, si necessiteu ajuda o teniu dubtes pel que fa a l’alimentació, us recomanem que contacteu amb un professional.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions