«UJI Hàbitat saludable»: Per a una bona salut, una millor postura

11/05/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Entre les patologies en l'àmbit laboral que produeixen més absentisme laboral, trobem el dolor d'esquena, i els principals causants en són els sobreesforços, una mala higiene postural, esforços inadequats o moviments repetitius, així com postures estàtiques prolongades en el temps. Aquests factors, units al sedentarisme i a la baixa activitat física, poden agreujar les conseqüències patològiques sobre el sistema musculoesquelètic.

Ara bé, la majoria d'aquestes patologies es poden prevenir amb les mesures adequades. La primera d'aquestes mesures serà la realització d'exercici físic amb intensitat moderada o intensa de manera freqüent, és a dir, un mínim de tres vegades per setmana, així com mantenir una alimentació saludable i un son reparador. A més, en l’àmbit de treball, caldrà tenir en compte una bona planificació del lloc de treball, dels períodes de descans i mesures de protecció. Així mateix, es poden seguir unes pautes per a corregir postures incorrectes i alleujar la tensió a la feina:

  • Asseure correctament en la cadira, mantenint els colzes pegats al cos, els avantbraços, canells i mans en línia recta, les cuixes i esquena a 90º i les cames i cuixes també a 90º.
  • Fer pauses actives cada dues hores, aprofitant per a fer estiraments. El Servei d'Esports de l'UJI mostra en la seua web com realitzar aquests estiraments de manera correcta, a través del programa d'estiraments «Treball saludable».
  • Si tens un treball sedentari, vés canviant sovint de posició i estirant les cames de tant en tant.
  • Si el teu treball implica la manipulació de càrrega física, controla el pes i volum de les càrregues o utilitza mitjans auxiliars. Una manera més ergonòmica d'alçar càrregues és flexionar les cames mantenint una postura recta, evitant hiperflexions i torsions de tronc.
  • Cal evitar les postures o estiraments forçats.

Si el malestar s’agreuja, no oblides consultar l’especialista.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions