Una dona condemnada per un costum absurd

28/10/2019 | Ramón Jesús Pérez Julián
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Alguns costums perduren en les cultures que durant segles han romàs d'esquena a l'ésser humà, i sobretot a les dones. Part de la població femenina s'està revelant contra aqueixes pràctiques.

A Iran, tres dones es van atrevir a llevar-se el vel i vendre flors. Per tal «delicte», una d'elles ha sigut condemnada a 16 anys de presó. Sabut és que aquells països viuen ancorats en el passat, i que la dona és conceptuada com un ésser inferior.

Aquest fet, en un país europeu, seria un mer acte reivindicatiu sense la major importància; però en aquelles cultures islàmiques encara persisteixen tradicions obsoletes que en Occident no podem tolerar, perquè van contra els drets humans i els drets de les dones.

Aqueixa manifestació no degué ser castigada, era totalment pacífica i les seues finalitats eren nobles. El problema dels pobles àrabs és que no han evolucionat i encara estan en l'edat mitjana. Consideren a la dona quasi com un animal, el que demostra la seua retardada mentalitat.

També mereix respecte aquella dona àrab que vulga portar el mocador per la seua pròpia voluntat. Encara que estiga en un país que no siga musulmà cal respectar-ho; però no serà així si és obligada per algú: un home de la seua família, o la mare.

La persona ha de ser lliure, decidir per ella mateixa, manifestar-se com vulga, sempre que ho facen pacíficament. El cas esmentat complia aquest requisit; no obstant això, anava en contra de la seua religió, de la seua cultura masclista i cruel. I la comunitat internacional res hi pot fer: es tracta d'una religió, una de les tres religions més importants del món, amb les seues injustícies, però ací està.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions