Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

AMB CAMES QUE RODEN. Maig 2022

els casos més greus de violència sexual contra les dones amb paràlisi cerebral queden impunes a la justícia per manca d'ajustos procedimentals. Potser els agressors són conscients d’aquesta impunitat i els fa pensar que poden seguir agredint dones en situació de pluridiscapacitat i dependència sense preocupar-se’n de cap possible responsabilitat criminal?

«UJI Hàbitat saludable»: Què passa amb el dolor?

El dolor és un mecanisme que ens alerta quan alguna cosa va malament en el nostre organisme i ens ajuda a posar en marxa conductes per a poder adaptar-nos al medi. A Espanya, s'estima que un 17% de la població experimenta dolor crònic. Entre les consultes més freqüents es troben el dolor d'esquena (60,53%), el dolor articular (40,21%) o el mal de cap (34,72%).

«UJI Hàbitat saludable»: A propòsit del son

La Societat Espanyola de Neurologia estima que entre un 20 i un 48% de la població adulta pateix en algun moment dificultats per a iniciar o mantenir el son. En el context universitari, un estudi coordinat des d'UJI Hàbitat Saludable va mostrar que l'estudiantat no informava d'una millor situació: el 44,5% de persones reconeixien que no podien descansar bé i consideraven que les hores de son no els permetien fer-ho suficientment.

Una guerra inoportuna

Totes les guerres són injustes i cruels, però aquesta presenta matisos especials. Sembla que l'ésser humà no n’ha aprés; a penes estem eixint d'una crisi sanitària de devastadores conseqüències a escala mundial i algú, un «eixelebrat», s'inventa una guerra que pot provocar danys mundials.