Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

08/02/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
Data: dilluns 12 de febrer de 2024
Acte: Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència
Hora: 10 h
Lloc: sala d'actes de l'Escola de Doctorat de l'UJI
Organitzen: Vicerectorat d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica / Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana, Vicerectorat de Responsabilitat Social i Polítiques Inclusives / Unitat d’Igualtat, Vicerectorat d'Investigació / Escola de Doctorat i Fundació Isonomia

Programa:

  • 10 h. Presentació institucional de les activitats en el desè aniversari de l’Escola de Doctorat.
  • 10.30 h. Conferència de Mariam Tórtola (professora titular de Física Teòrica i directora de l’Escola de Doctorat de la Universitat de València), amb títol «Cap a la igualtat de gènere en ciència?».
  • 11.10 h. Col·loqui amb el públic, amb participació d'investigadores de diferents àmbits de l'UJI: Iluminada Fuertes (professora titular d’Economia Financera i Comptabilitat), Jéssica Izquierdo (professora titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat) i Desirée Mena (professora titular d’Infermeria).
  • 11.10 h. Fotoreclam  (#SomUJI #CiènciaUJI #11F2023 #womeninscience #WomenInSTEM #Science).

L'activitat comptarà com a formació transversal acreditable per cinc hores formatives per a l'alumnat de l'Escola de Doctorat http://inscripcio.uji.es

Activitats en centres educatius

Al llarg del mes de febrer, es realitzaran diverses activitats d'investigadores de l'UJI i de la Fundació Isonomia amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

El programa d'activitats de les investigadores en centres educatius està disponible en aquest enllaç.

La Fundació Isonomia ha preparat la campanya de sensibilització «Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, 11 de febrer. Persegueix els teus somnis i treballa per a fer-los realitat» adreçada a l'alumnat d’infantil i primer cicle de primària que tindrà lloc durant tot el mes de febrer.

A més a més, portarà exposicions a centres educatius i culturals del 5 al 25 de febrer:

  • Exposició fotogràfica «Enginyera... per què no?» a l'IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal.
  • Exposició fotogràfica «Elles tenen la fòrmula» al Saló d’Actes del Centre Municipal de Cultura Paulo Freire d’Almenara.
  • Exposició fotogràfica «Enginyera... per què no?» al CEIP Sant Joan de Moró.
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions