Dia dels Sistemes d'Informació Geogràfica​​​​​​​

04/11/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 18 de novembre 2020
Acte:
Dia dels Sistemes d'Informació Geogràfica
Títol: «Observant des de l’espai: agricultura i medi ambient»
Hora: 12.30 a 14 hores
Lloc: ESTCE, TD1201AA

Aforament màxim: 40 persones

Entitat: Universitat Jaume I

El proper 18 de novembre es celebra el Dia dels Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) o GIS Day (en anglès) i com tots els anys des del grup GEOTEC (INIT) volem celebrar-ho amb la comunitat universitària de l'UJI.

El nostre grup investiga i desenvolupa eines i tecnologies geoespacials aplicades a àmbits divers, com la ciutat, el medi ambient o la agricultura. Precisament, el programa Copernicus, finançat per la Comissió Europea i que recull dades d’Observació de la Terra, ens facilita dades i recursos que podem utilitzar a diferents sectors, como ara la modernització de la agricultura i la gestió mediambiental.

És per això que enguany GEOTEC, amb la col·laboració del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural i de mà del projecte europeu EO4GEO (www.eo4geo.eu), volem celebrar el GIS Day amb tots els estudiants de 3r i 4t curs del Grau d’Enginyeria agroalimentària i del Medi Rural.

A la sessió, volem contar-vos, tant alumnes com professorat interessat, les ultimes novetats en tecnologies emergents como ara les tecnologies geoespacials, els Sistemes d’Informació Geogràfica o Internet of Things (IoT) aplicades a l'agricultura i, sobretot, donar-vos a conèixer el programa Copernicus, les dades de Observació de la Terra, i les possibilitat que obri per als futurs egressats. Al finalitzar la sessió tindrem la possibilitat de debatre sobre aquestes temàtiques.

Per poder participar a la sessió i controlar el aforament, us preguem que us registreu a https://forms.gle/QFHTr6xN8BMNvoRn6. També es podrà accedir de manera en línia mitjançant l’Aulavirtual.


Agenda:

  • Breu introducció al projecte EO4GEO i GISDay
  • Programa Copernicus: Copernicus Land Monitoring Service
  • Tecnologies emergents aplicades a la agricultura
  • Usos pràctics de dades de Copernicus i tecnologies GIS per a la gestió agrícola i mediambiental
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions