Dia del Llibre Valencià

19/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 20 de novembre de 2019
Acte
Dia del Llibre Valencià
Lloc: campus de l'UJI
Entitat: Universitat Jaume I

Breu descripció:

 

El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

La Biblioteca enceta enguany la III edició de la campanya «Tria llibres valencians i en valencià». Aquesta activitat cultural s'organitza juntament amb el Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia i el Voluntariat Lingüístic de la Universitat Jaume I.

 

S'han programat diverses activitats al voltant del llibre valencià i en valencià:

- Nova proposta literària per al Club de Lectura Virtual de la Universitat Jaume I. Novel·la seleccionada: El temps de cada cosa de Raquel Ricart. Més informació ací.

- Dimecres 20 de novembre

  • 11 h. Creuallibres (Àgora)
  • 11.30 h. Visita a les instal·lacions de la Biblioteca (entrada principal)
  • 12 h. Presentació de les noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca i parlaments (vestíbul de la Biblioteca)
  • 13 h. Conferència de Vicent Baydal, professor d’Història del Dret i les Institucions de la Universitat Jaume I, escriptor i divulgador de la història valenciana i editor: «Els llibres i el compromís social». Presenta Vicent García Edo, professor titular d'Història del Dret de la Universitat Jaume I (saló d’actes de l’Escola de Doctorat i Consell Social)

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions