Seminari sobre violència obstètrica Seminari sobre violència obstètrica, punt d’inflexió entre professionals de la salut

28/04/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 7 i 12 de març de 2019
Acte: seminari
Títol: Seminari sobre violència obstètrica, punt d’inflexió entre professionals de la salut
Lloc: Facultat de Ciències de la Salut
Organització: Facultat de Ciències de la Salut, Universitat Jaume I i associació El Parto es Nuestro

Taula redona (YouTube)

Notícia a L'informatiu - Comunitat Valenciana de RTVE. 

Breu descripció:

La violència obstètrica és la violència contra les dones, tipificada per l’OMS i considerada delicte en alguns països, que s’exerceix en el context sanitari i afecta els cossos i processos sexuals i reproductius (especialment, l’embaràs, part, postpart i lactància) de les usuàries del sistema de salut i dels seus fills i filles.

Per a donar visibilitat a aquesta realitat que fins ara ha estat silenciada, Desirée Mena Tudela, professora del Grau d’Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI, en col·laboració amb l’associació «El Parto es Nuestro», organitza el Seminari sobre Violència Obstètrica, punt d’inflexió entre professionals de la salut. El seminari constarà de dues parts i està obert a la societat en general.

En primer lloc, el dia 7 de març a les 16.30 hores, l’actriu Conchi del Olmo representarà l’obra teatral El útero nimio. A continuació, s’obrirà un debat conduït per Lorena Moncholí, advocada especialitzada en dret sanitari, part i naixement, família, maternitat i infància.

La segona part del seminari tindrà lloc el 12 de març a les 10.30 hores. Constarà d’una taula redona sobre la violència obstètrica en la qual intervindran professionals amb perfils relacionats amb l’àmbit sanitari i la psicologia perinatal i s’exposaran les experiències de part de diverses mares que formen part de l’associació. Directe.

La participació en el seminari es reconeixerà amb un certificat d’assistència.

Inscripció per a l’alumnat (apartat Facultat de Ciències de la Salut)

Inscripció per a personal extern

Taula redona (YouTube)

Notícia a L'informatiu - Comunitat Valenciana de RTVE. 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions