Presentació de llibres d'Antoni Ferrando

17/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 19 de febrer

Acte: Presentació dels llibres Aportacions a l'estudi del català literari medieval i Fabra, Moll i Sanchis Guarner d'Antoni Ferrando 

Lloc: Llotja del Cànem

Hora: 19 hores

Entitat: Publicacions de la Universitat Jaume I

Més informació: la Llotja del Cànem de Castelló acull la presentació dels  dos últims llibres del professor de la Universitat de València, Antoni Ferrando. Es tracta de les obres: Aportacions a l'estudi del català literari medieval, editada per Publicacions de la Universitat Jaume; i Fabra, Moll i Sanchis Guarner, de Publicacions de la Universitat de València. Amb l’autor, participaran a la presentació  Vicent Pitarch, membre de l'Institut d’Estudis Català;  Lluís Gimeno, per la Fundació Germà Colón-Universitat Jaume I i Maite Simón, editora de PUV.

Aportacions a l'estudi del català literari medieval, vol ser un reconeixement a Germà Colón per la seua impagable i exemplar aportació a l'estudi de la llengua dels nostres escriptors medievals.  Aquest llibre evoca obres i autors del segle XV en onze capítols sobre diversos aspectes del català literari: llengua cancelleresca, Ausiàs March, Tirant, Curial, Misteri d'Elx, Corella, 'valenciana prosa', Isabel de de Villena, impremta, etcètera.

Per la seua banda, Fabra, Moll i Sanchis Guarner, reuneix en aquest volum tres noms indissociables en la història de la llengua catalana del segle XX, sense els quals resultaria difícil explicar per què el català ha recuperat la seua condició com a llengua de cultura plena. Dona compte de la dimensió lingüística, històrica i cívica de la tasca codificadora de Fabra i de les adaptacions que en feren Francesc de Borja Moll i Manuel Sanchis Guarner per a les Illes Balears i per al País Valencià respectivament.  

Antoni Ferrando Francés és catedràtic emèrit de la Universitat de València –on va dirigir el Departament de Filologia Catalana i l’IIFV– i membre de l’IEC, de l’IIFV i de l’AVL. Ha estat president de l’AILLC i fundador i director de la revista Caplletra. Especialista en la història de la llengua i de la cultura catalanes, en l’edició de textos i en l’estudi de la filologia catalana del segle XX, i amb una fructífera trajectòria investigadora, és autor, entre altres obres, d’una Història de la llengua catalana (amb M. Nicolás) i de Les ‘Regles d’esquivar vocables’ a revisió (amb G. Colón) (2011). Ha editat, amb V. J. Escartí, el Llibre dels feits del rei en Jaume (2008) i ha curat El Primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana i el País Valencià (2008) i els Estudis lingüístics i culturals sobre ‘Curial e Güelfa’ (2012). Recentment ha publicat Aportacions a l’estudi del català literari medieval (2018).

Més informació: 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions