Exposició: «Personatges» d’Antoni Miró

22/05/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La sala d’exposicions de Menador espai cultural acull fins al 8 de juliol l’exposició Personatges d’Antoni Miró, una mostra organitzada per la Universitat Jaume I i comissariada per Wenceslao Rambla. La inauguració tindrà lloc el dijous 24 de maig de 2018, a les 19 hores.

Aquesta mostra es una magnífica sèrie de retrats de personalitats de dins i fora del País Valencià que han sigut referents en diversos camps del món de la cultura, entesa aquesta en la seua màxima extensió: arts plàstiques, ciències, psicologia, compromís social, música, dansa i poesia. En aquesta col·lecció de personatges es troben Pau Casals, Joan Fuster, Miguel Hernández, Enric Valor, Sol Picó, Fidel Castro, Isabel Clara Simó i Antoni Tàpies entre altres.

Wenceslao Rambla ha explicat que Personatges d’Antoni Miró «constitueix una autèntica crònica crítica de la realitat» i ha destacat que «Miró, siga quin siga l’assumpte, el context, la parcel·la de la vida que aborda, mai no ho fa de forma gratuïta, sinó amb una intencionalitat tendent a embolicar-nos, a tots els que acudim a degustar les seues obres, i ens fa partícips del seu contingut».

Antoni Miró (Alcoi, 1944) és un artista plàstic de renom internacional l’obra del qual sempre conté un objectiu social i al mateix temps és impulsora de valors ètics i estètics que caracteritzen la cultura en majúscules del País Valencià. És un autèntic dinamitzador cultural, ja que, a més del seu treball creatiu propi, actua com a impulsor d’exposicions d’altres artistes i d’actes culturals no tan sols al voltant de les arts plàstiques, sinó també d’una altra índole mitjançant el seu alè a conferències, debats, presentació de llibres, etc., on el nucli principal consisteix en tot allò que representa la cultura pròpia i, lògicament, la seua interrelació, contrast, etc., amb aquella altra d’àmbits més amplis i arrelada internacionalment

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions