Congrés internacional: «Olfaction, Behaviour and Pathology»

Especialistes en olfacte debatran a l’UJI sobre la influència en els comportaments socials i el seu paper com a indicadors d’alteracions neurodegeneratives.
Última modificació: 11/10/2017 | Font: SCP

Data: 19 i 20 d'octubre de 2017
Acte: congrés internacional
Títol: «Olfaction, Behaviour and Pathology»
Lloc: Escola de Doctorat, Consell Social i Centre de Postgrau
Hora: matí i vesprada
Entitat: Universitat Jaume I de Castelló, Generalitat Valenciana i Xarxa Olfactiva Espanyola

Inscripció: http://prometeo.labneurofun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=135&Itemid=448&lang=es

Resum:

El Laboratori de Neuroanatomia Funcional (NeuroFun) de la Universitat Jaume I de Castelló ha organitzat per al 19 i 20 d’octubre de 2017 les Jornades Prometeu sota el títol «Olfaction, Behaviour and Pathology». L’activitat científica, que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Xarxa Olfactiva Espanyola (ROE), es desenvoluparà en l’edifici de l’Escola de Doctorat, Consell Social i Centre de Postgrau.

Les jornades internacionals se centren en temes com la fisiologia de l'olfacte o el paper de l'olfacte en la conducta (les famoses feromones), donada la preeminència dels sentits químics en el control dels comportaments socials de la majoria dels experiments amb animals. Així mateix també s’abordarà com les alteracions de l'olfacte són indicadores de determinades malalties (Parkinson, Alzheimer), ja que aquestes alteracions neurodegeneratives cursen amb hipòsmia o anòsmia, un símptoma preclínic de la malaltia que podria afavorir un diagnòstic més temprà.

La trobada constitueix un fòrum de discussió internacional per a científics i clínics, així com estudiantat de llicenciatura, postgrau i doctorat. Comptarà amb l’assistència de congressistes espanyols, francesos, alemanys, britànics, portuguesos, israelians i mexicans. Les comunicacions s’estructuren en sessions de presentacions orals i pòsters. L’activitat es desenvoluparà en anglès i serà reconeguda amb un crèdit a l’estudiantat UJI.

 

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16