Assemblea UNE Les editorials universitàries espanyoles celebren la seua Assemblea General en la Universitat Jaume I de Castelló

16/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 17 i 18 novembre 2016
Acte: XXXV Assemblea General UNE
Títol: «Accés obert i comercialització en el nou paradigma de difusión de la ciència»
Lloc: Saló d’actes de l’Escola de Doctorat, Postgrau i Consell Social.
Hora: 9  hores
Entitat: Universitat Jaume I.

Més informació: Les editorials i serveis de publicacions de 67 universitats i centres de recerca espanyols es reuneixen els dies 17 i 18 de novembre de 2016 en la Universitat Jaume I de Castelló per a celebrar la XXXV Assemblea General de l'associació, que es desenvoluparà sota el lema «Accés obert i comercialització en el nou paradigma de difusión de la ciència».

A més de les conferències i taules redones que abordaran les diferents perspectives del lema d'aquesta trobada, l'assemblea acollirà també el lliurament dels XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària fallats en el mes de setembre per un jurat independent, que va reconèixer les millors obres publicades per les universitats i centres de recerca espanyols durant 2015. El lliurament dels guardons tindrà lloc el dijous 17 de novembre en el restaurant Aqua, a les 16 hores.

Finalment, els editors universitaris tenen previst també triar a la nova Junta Directiva per als dos pròxims anys, elecció que es produirà el dia 18 de novembre, a les 13 hores, en el Saló d'Actes de l'Escola de Doctorat, Postgrau i Consell Social.

Dades
Les editorials universitàries, que representen el 10 per 100 dels llibres que circulen a Espanya, són les responsables de la difusió de la major part del coneixement que es genera en els campus universitaris i científics espanyols. El desenvolupament tecnològic i el canvi de paradigma en el món del llibre ha enfrontat a aquests serveis amb nous reptes que, impulsats per la UNE, estan sent escomesos en les diferents universitats i centres de recerca. En l'actualitat, 1 de cada 3 llibres publicats per les editorials universitàries es publica en format digital. 

D'entre els projectes desenvolupats en els últims anys pels editors universitaris destaquen: la creació de la plataforma de venda del llibre universitari espanyol Unebook, l'impuls del segell Cea-apQ (Qualitat en Edició Acadèmica – Academic Publishing Quality), l'obertura d'espais UNE en llibreries emblemàtiques de Madrid, Barcelona i Santiago de Compostel·la i l'obertura de diàleg amb els representants polítics.

Programa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions