Conferència: «Una nova mirada a l'atenció conjunta: lliçons des de la sordceguesa» La investigadora del King's College María Nuñez aborda a l’UJI el fenomen de l'atenció conjunta des de la perspectiva de la sordceguesa

11/04/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: Dimarts 12 d'abril
Acte: Conferència
Títol: «Una nova mirada a l'atenció conjunta: Lliçons des de la sordceguesa»
Ponent: María Núñez, investigadora de l'Institut de Psiquiatria, Psicologia i Neurociencia del King´s College de Londres
Lloc: Saló d'Actes del Centre d'Estudi de Postgrau i Consell Social (FF0008CC)
Hora: 12.00 hores
Entitat: Facultat de Ciències de la Salut

La doctora en psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid i investigadora de l'Institut de Psiquiatria, Psicologia i Neurociència del King´s College de Londres María Nuñez visita la Universitat Jaume I per oferir la conferència «Una nova mirada a l'atenció conjunta: Lliçons des de la sordceguesa» organitzada per la Facultat de Ciències de la Salut. La xerrada tindrà lloc el dimarts 12 d'abril de 2016, a les 12 hores, al Saló d'Actes del Centre d'Estudi de Postgrau i Consell Social de la UJI.

L'atenció conjunta (AC) és una fita en el desenvolupament de la comunicació humana que serveix com a plataforma evolutiva per a diverses competències soci-cognitives. La major part de la recerca en AC s'ha centrat en la modalitat visual i s'ha estudiat a través de les interaccions distals. El treball que presenta María Núñez forma part d'un projecte sobre l'AC en nens petits amb sordceguesa. Els resultats mostren que, en aquests nens, l'AC segueix una trajectòria sensorial atípica que no obstant això compleix funcions comunicatives típiques. 

María Núñez lidera des del King´s College de Londres un projecte que té per objectiu l'estudi comparat dels perfils comunicatius primerencs de nens amb Discapacitat Multisensorial i Trastorns de l'Espectre Autista. La investigadora col·labora també en diversos projectes amb la Sense, la fundació per la sordceguesa del Regne Unit.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions