L’UJI implantarà el Màster universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la implantació del títol oficial de Màster Universitari Erasmus Mundus en Robòtica Intel·ligent Marina i Marítima/Marine and Maritime Intelligent Robotics. El títol, amb un perfil investigador, serà de 120 crèdits, amb caràcter presencial i interuniversitari. Estarà coordinat per la University of Toulon UTLN de França i comptarà a més amb professorat del Departament d’Enginyeria i Ciència dels Computadors i de les altres universitats participants: Norwegian University of Science and Technology NTNU, Instituto Superior Técnico IST de la University of Lisbon a Portugal.
La Universitat Jaume I aprova la modificació del pla d’estudis del Grau en Criminologia i Seguretat
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Grau en Criminologia i Seguretat amb la finalitat de millorar la competitivitat d’aquest. La modificació contempla l’ampliació de la docència en anglès en el grau amb la inclusió de crèdits en llengua anglesa en tres assignatures, l’actualització d'algunes qüestions formals relacionades amb normatives, la inclusió com a recurs material del laboratori de criminalística o l’actualització del cronograma d’implantació. També es realitzen canvis en la denominació, contingut, distribució d’hores i sistema d’avaluació d’algunes de les assignatures, l’intercanvi entre assignatures i es crea una nova assignatura obligatòria de l’àmbit criminològic: «Investigació criminal: perfil i informe criminològic».
El Consell de Govern aprova la memòria del Màster universitari en Infermeria Avançada
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la memòria del pla d’estudis del Màster universitari en Infermeria Avançada de cara a la futura implantació d’aquesta nova titulació en el curs 2020-2021, que vindrà a substituir a l'actual màster d'infermeria i ofertarà 30 places de nou ingrés per curs.
La memòria inclou aspectes com ara la descripció de la titulació, la seua justificació, objectius, accés i admissió d’estudiantat, el pla d’estudis, recursos humans, materials i serveis, així com resultats previstos, sistema de garantia de qualitat i calendari d’implementació.
Es destaca que el màster permetrà l’aprofundiment i especialització en àrees d’infermeria com les emergències, catàstrofes i rescat en medis naturals, l’atenció al pacient crític, quirúrgic, i la formació en tasques d’investigació. A més, el pla d’estudis pretén atorgar una major conciliació amb la vida familiar i laboral de l’estudiantat amb una estructuració semipresencial, de manera que l’estudiant podrà adquirir uns coneixements teòrics de forma més virtual i uns coneixements específics i de caràcter més pràctic presencialment, assegurant una completa adquisició de competències dels egressats.
Quant a la planificació, l’estudiantat haurà de superar un total de 60 crèdits, dels quals 28 seran obligatoris, 26 optatius i sis dedicats al Treball de Final de Màster.
L'UJI oferirà cinc cursos de formació continuada dins de les activitats de la Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua
L'UJI ha renovat dins de l'oferta de formació continuada del curs 2019-2020 quatre cursos vinculats a l'àmbit de l’aigua dins de les activitats de la Càtedra FACSA d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua. Concretament, els cursos són Captació i Tractament d’Aigua; Planificació i Construcció d’una Estació de Depuració d’Aigua Residual EDAR; Estacions de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR): Funcionament i Explotació, i Simulació en Estacions de Depuració d’Aigües Residuals EDAR, que s’ofereixen tant en modalitat presencial com en línia.
Així mateix, s’ofereix un nou curs d’Introducció a l’Enginyeria de l’Aigua en Projectes de Desenvolupament Local, que es realitza en línia i està orientat a estudiantat i professorat de països en vies de desenvolupament i persones involucrades en projectes de cooperació.
El Consell de Govern aprova el canvi de denominació del Màster Universitari en Tecnologia Geoespacial / Geospatial Technologies
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la nova denominació del Màster Universitari en Tecnologia Geoespacial / Geospatial Technologies i l'inici del procés d'implantació.
El Consell de Govern aprova les retribucions addicionals al professorat segons el sistema propi 2019
El Consell de Govern de l'UJI ha aprovat la proposta d'adjudicació de complements retributius al PDI segons el sistema propi 2019, retribucions addicionals que s'estableixen en funció de mèrits de docència, recerca i gestió. La proposta aprovada, formulada amb l'acord de la Comissió de Seguiment i Adjudicació, contempla assignar aquestes retribucions a 761 professors per una quantia total de 472.500 euros.
L’UJI aprova una llicència superior a tres mesos
El Consell de Govern ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a una estada al College of William & Mary a Virginia (Estats Units).
L’UJI impulsa el posicionament estratègic d'estructures d'investigació de l'UJI als programes d'investigació europeus, Horitzó 2020 i Horitzó Europa mitjançant les ajudes «Estratègia Europa UJI»
L'experiència adquirida en el Programa H2020 pels grups d’investigació de la Universitat Jaume I i el compromís institucional per generar coneixement, transferir-lo a la societati promocionar la innovació, manifestats en el Pla d'Acció de Govern 2019-2022, han portat a la universitat pública de Castelló a posar nous instruments a l'abast de la comunitat investigadora, amb la convocatòria d’ajudes «Estratègia Europa UJI».
Amb les ajudes «Estratègia Europa UJI» es pretén fomentar la col·laboració entre personal investigador multidisciplinari mitjançant la generació d'estructures que rebran un acompanyament personalitzat i altament especialitzat que permeta aconseguir projectes reeixits en àmbits complexos i estratègics de la universitat, tenint present que la majoria dels grans reptes als quals apunten els programes d'investigació europeus requereixen ser abordats des d'una perspectiva multidisciplinària.
Les ajudes es destinaran a donar suport al disseny i implementació d'un pla estratègic, consistent en una sèrie d'actuacions dirigides a impulsar la seua participació efectiva en el Programa H2020 i en el futur Horitzó Europa.
El Consell de Govern de l'UJI aprova el pressupost de les entitats dependents
El Consell de Govern ha aprovat el pressupost per a 2020 de les entitats dependents de la Universitat Jaume I: la Fundació General de la Universitat Jaume I, la Fundació Universitat Jaume I-Empresa; la Fundació Isonomia i la Fundació Germà Colón Domènech.
La Fundació General de la Universitat Jaume I preveu un pressupost per a 2020 de 744.547,20 euros. Aquest pressupost estarà destinat a sis programes d'actuació: col·laboració en la gestió de beques i ajudes a l’estudiantat; suport a la gestió i promoció d’estudis de postgrau; desenvolupament d'accions de comunicació per a la promoció i difusió de l'activitat universitària; desenvolupament i gestió de l’Escola d’Estiu de Xiquets i Xiquetes; desenvolupament d'accions de gestió, promoció i difusió del Programa d'Atenció a la Diversitat, el Programa de Visites al Campus i la Lliga de Debat, i la gestió del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec).
D’altra banda, el pressupost de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa està previst en 3.400.000 euros. Per a 2020, la FUE-UJI centra els seus objectius en la internacionalització de les seues activitats, tant en matèria de programes formatius de títol propi de la Universitat Jaume I como en la incorporació en pràctiques de caràcter internacional que milloren la ocupabilitat de los joves universitaris i en l’impuls a la participació en projectes europeus i internacionals a través de l’oficina EuroFUE-UJI.
El pressupost de la Fundació Isonomia per a 2020 estableix una previsió d’ingressos de 170.723 euros. Durant aquest exercici, la Fundació desenvoluparà els seus objectius a través de projectes d’actuació centrats en la formació en matèria d’igualtat, investigació i interlocució social, i serveis d’assessorament en matèria d’igualtat en les organitzacions.
Per últim, s'ha aprovat un pressupost de 10.000 euros per a la Fundació Germà Colón Domènech. Les activitats que la Fundació té previst realitzar durant el 2020 es centren en la realització de congressos, ponències, cursos i conferències dirigides a incentivar el coneixement i la investigació en l’àmbit de la Filologia Romànica i afavorir el contacte amb altres institucions acadèmiques i la publicació de llibres relacionats amb el fi d’aquesta fundació.