L'estudiantat renovarà per votació electrònica els seus representants al Claustre el 3 de desembre
El Consell de Govern ha aprovat el calendari electoral previst per a la renovació dels representants de l'estudiantat al Claustre per vot electrònic. Les eleccions es realitzaran el 3 de desembre de 9 a 20 hores. El calendari electoral ha fixat el període de presentació de candidatures i designació de representants del 29 d’octubre al 4 de novembre. La campanya electoral es realitzarà del 16 de novembre al 2 de desembre i la proclamació definitiva de resultats serà el 15 de desembre.
L’UJI modifica el pla d'estudis del Màster universitari en Cervell i Conducta
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del pla d’estudis del Màster universitari en Cervell i Conducta. En concret, s’ha substituït la representació legal de l’UJI; s’ha reestructurat el pla d’estudis amb modificacions o incorporació d’assignatures; s’han canviat els complements formatius per incloure dos assignatures del Grau de Psicologia; i nous reconeixements de cursos per crèdits optatius.
L’UJI modifica el Document de carrera docent i investigadora
El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Document de carrera docent i investigadora incorporant la possibilitat de promoció des de la figura de Visitant si es compleixen els requisits.
L’UJI modifica la normativa de compensació curricular en els estudis de grau
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de modificació de la normativa de compensació curricular. Aquesta constitueix el fonament dels tribunals de compensació que intenten respondre a certes situacions acadèmiques particulars que impedeixen a un estudiant obtenir el títol a què aspira per no haver superat una assignatura. El reglament regula la constitució del tribunal de compensació de qualificacions, els criteris d’actuació del mateix i les normes de procediment per a l’alumnat.
En concret, s’ha modificat l’apartat que fa referència al termini màxim per a sol·licitar la compensació d’assignatures dels plans d’estudi en procés d’extinció, que será de quatre cursos acadèmics, comptats a partir del moment de l’extinció completa de l’assignatura, és a dir, quan ja no hi ha docència ni examen.
L’UJI convoca places de titular d’universitat per a estabilització d’investigadors del programa Ramon y Cajal i modifica la Relació de Llocs de Treball del Personal Docent i Investigador
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de places de professorat titular d’universitat per a l’estabilització del personal investigador del programa Ramón y Cajal (Oferta Pública d’Ocupació de l’any 2020) i la corresponent modificació de la Relació de Llocs de Treball del Personal Docent i Universitari, amb la creació de quatre noves places en els Departaments de Llenguatges i Sistemes Informàtics (2); Química Física i Analítica; i Física.
El Consell de Govern aprova la memòria del pla d’estudis del Grau en Intel·ligència Robòtica
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la memòria del pla d’estudis del Grau en Intel·ligència Robòtica de cara a la futura implantació d’aquesta nova titulació, amb una proposta d'oferta de 30 places per curs.
La memòria inclou aspectes com la descripció de la titulació, la seua justificació, objectius, accés i admissió d’estudiantat, el pla d’estudis, recursos humans, materials i de serveis; així com resultats previstos, sistema de garantia de qualitat i calendari d’implantació.
Amb el nou Grau en Intel·ligència Robòtica, la Universitat Jaume I pretén donar resposta a la creixent demanda d’aplicacions d’intel·ligència artificial i robòtica en tota classe d’àmbits derivada de l’expansió d’aquestes disciplines, a través de la formació de professionals que tindran com a competència principal la integració multidisciplinar de sistemes físics i computacionals intel·ligents.
Així, el Grau formarà professionals qualificats per a la programació de robots amb la finalitat de dotar-los d’intel·ligència. En l'àmbit d'estudi es consideraran els sistemes robòtics en sentit ampli, no sols considerant les aplicacions de manipulació robòtica en línies de muntatge i assemblatge, sinó altres àmbits en auge com els vehicles autònoms terrestres, els robots domèstics, els drons, els vehicles aquàtics i subaquàtics, robot cooperatius, etcètera; i en general, qualsevol sistema artificial que interactue amb el món físic, percebent esdeveniments físics i realitzant accions que puguen modificar-ho.
Quant a la planificació de l’ensenyament, l’estudiantat haurà de superar un total de 240 crèdits dels quals 60 seran de formació bàsica, 156 obligatoris, 6 optatius, 18 de pràctiques i Treball de Final de Grau.
L’UJI aprova les directrius acadèmiques dels estudis de doctorat de la Universitat Jaume I per al curs acadèmic 2020/21
El Consell de Govern ha aprovat les directrius acadèmiques per als estudis de doctorat, regulats pel Reial Decret 99/2011, de 28 de gener. El document pretén ser una eina que oriente l’alumnat i el professorat a l’hora de fer els tràmits reglamentaris establerts per a aquests estudis i permeta al personal administratiu actuar amb més seguretat i eficiència en la gestió dels procediments.
Aquest document conté les normes d’aplicació general que afecten a la preinscripció i matrícula de l’alumnat de doctorat de la Universitat Jaume I i són revisades cada curs acadèmic per tal d’actualitzar-les d’acord amb la normativa estatal i els criteris de caràcter intern que hagen pogut modificar-se respecte del curs anterior.
L’alumnat que demana qualsevol servei acadèmic té l’obligació de conèixer i respectar les condicions d’aquestes directrius acadèmiques, que es fan públiques a tot l’estudiantat abans del període de preinscripció establert per a cada curs acadèmic.
L’UJI s’adhereix a l’Associació «Aliança en tecnologies habilitadores per al sistema productiu de la Comunitat Valenciana i el seu sector públic»
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat l’adhesió de la Universitat a l’associació «INNDROMEDA: Aliança en tecnologies habilitadores per al sistema productiu de la Comunitat Valenciana i el seu sector públic».
INNDROMEDA naix per facilitar a les empreses de qualsevol sector de la Comunitat Valenciana i al seu sector públic, l’accés a les Tecnologies Habilitadores amb l’objectiu de dotar-les de major avantatge competitiu i major eficiència. D’aquesta manera, en el desenvolupament de la seua activitat, coordina al conjunt d’actors i tecnologies, productes, serveis i infraestructures relacionades amb les Tecnologies Habilitadores per a la creació de solucions a problemàtiques actuals i futures, i actua com a centre d’innovació digital de referencia i representatiu de la Comunitat Valenciana, entre d’altres.
La seua activitat se centra al voltant dels següents grups de tecnologies habilitadores: biotecnologies i tecnologies de les ciències de la vida; ciberconnectivitat i ciberseguretat; intel·ligència artificial i computació; materials avançats i nanotecnologia; microelectrònica, nanoelectrònica i fotònica, i tecnologies industrials avançades.