El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, centre que actualment recull estudis dels àmbits del dret, l’economia, l’empresa, les relacions laborals, la criminologia i el turisme, per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI, aprovats pel Decret del Consell 95/2021 de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament de les facultats i de l’Escola Superior de l’UJI, modificat en octubre de 2021.
El Reglament defineix la naturalesa, composició i funcions de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, els òrgans de govern i el règim econòmic. Entre els aspectes modificats es troben els que afecten la composició de la Junta de Facultat, la composició i funcions de la comissió permanent de Facultat, i de les comissions de titulació de grau i de titulació de màster. A més, en l’apartat d’equip del Deganat, s’incorpora la comissió coordinadora de màsters, la comissió de qualitat de la Facultat i la comissió coordinadora de treballs de fi de grau. La normativa també modifica el nomenament dels vicedeganats amb la possibilitat que hi haja un vicedeganat de màsters o un vicedeganat addicional per a qualitat i tasques de gestió. Com a altres òrgans unipersonals també es contempla la possibilitat de nomenar, a proposta del Deganat, una persona responsable de la coordinació de cada doble grau, així com responsables de projectes formatius i altres accions de la Facultat, com ara la Clínica Jurídica i Criminològica.
En últim lloc, el nou reglament contempla la possibilitat que les sessions dels òrgans de govern del centre es puguen gravar segons el que disposa el Reglament d’administració electrònica de la Universitat.
El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Humanes i Socials
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències Humanes i Socials per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI, aprovats pel Decret del Consell 95/2021 de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament de les facultats i de l’Escola Superior de l’UJI, modificat en octubre de 2021.
El Reglament defineix la naturalesa, composició i competències de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, els seus òrgans de govern, i el règim econòmic.
Entre les modificacions realitzades destaquen les funcions del centre, i la possibilitat de crear comissions assessores amb caràcter consultiu considerades òrgans col·legiats de centre. També s’ha modificat la composició de la Junta de Centre, les seues competències, el desenvolupament de les sessions d’aquest òrgan col·legiat, i la composició de la comissió de titulació de grau. Com a novetat, s’inclou la Comissió de Qualitat. També es modifica, en el capítol d’òrgans unipersonals, l’elecció del Deganat i les seues competències, el nomenament i funcions dels vicedeganats amb la possibilitat que hi haja un vicedeganat addicional per a qualitat i tasques de gestió.
El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències de la Salut
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de la Facultat de Ciències de la Salut per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI, aprovats pel Decret del Consell 95/2021 de 9 de juliol, i el nou Reglament marc de funcionament de les facultats i de l’Escola Superior de l’UJI.
El Reglament defineix la naturalesa, composició i competències de la Facultat de Ciències de la Salut, els seus òrgans de govern, i el règim econòmic.
Entre les modificacions que s’incorporen al nou Reglament del centre, destaca la composició de la Junta de Facultat i les seues competències, la composició de les comissions de titulació de grau i el seu funcionament, l’elecció de la persona que ocupa el Deganat i les seues competències, el nomenament dels vicedeganats, les competències del vicedeganat encarregat de l’ordenació acadèmica i qualitat docent, i la possibilitat que el Deganat puga proposar al Rectorat, després d’escoltar la Junta de Facultat, el nomenament d’un vicedeganat addicional per a tasques de gestió, planificació o funcionament ordinari.
El Consell de Govern aprova la modificació del Reglament de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i annexos per tal d’adaptar-los als nous Estatuts de l’UJI, aprovats pel Decret del Consell 95/2021 de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament de les facultats i de l’Escola Superior de l’UJI, modificat en octubre de 2021.
El reglament defineix la naturalesa, composició i competències de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, els seus òrgans de govern, i el règim econòmic.
Entre les modificacions més destacades hi ha la composició de la Junta de Centre, el desenvolupament de les seues sessions i els seus acords. També s’ha modificat l’apartat relatiu a la composició de les comissions de titulació de grau, la composició de les comissions de coordinació intergraus i de la comissió coordinadora de màsters. A més, s’incorpora la comissió de qualitat de l’ESTCE. En l’apartat d’òrgans unipersonals, també es modifica l’elecció de la directora o director del centre i les seues competències, i la composició de l’Equip de Direcció del centre, entre d’altres.
L’UJI aprova la modificació del Reglament de funcionament del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació del Reglament de funcionament del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció per tal d’adaptar-lo als nous Estatuts de l’UJI aprovats pel Decret del Consell 95/2021 de 9 de juliol, i al Reglament marc de funcionament dels departaments de la Universitat Jaume I, modificat en octubre de 2021.
Aquesta normativa estableix la composició i competències d’aquest departament, els seus òrgans de govern i la seua memòria i règim econòmic.
L’UJI aprova l’oferta de títols propis per al curs acadèmic 2022-2023
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat l’oferta de títols propis per al curs acadèmic 2022-2023.
Pel que fa als màsters propis, l’UJI oferirà 21 propostes: vuit de l’àmbit de la tecnologia i les ciències experimentals; tres de l’àmbit de ciències humanes i socials, amb un nou Master in English Language and Literature and their Artistic and Cultural Expressions (MELART); cinc en l’àmbit jurídic i econòmic, amb una nova proposta, el Màster en Intel·ligència Econòmica; i cinc en l’àmbit de la salut.
Els cursos d’especialització que s’oferiran seran nou: tres en l’àmbit de la tecnologia i les ciències experimentals; dos en l’àmbit de les ciències humanes i socials, amb el nou curs en Música, Arts i Qualitat de Vida; un de l’àmbit jurídic i econòmic, i tres en el sanitari, amb una nova proposta, Activitat Física i Oncologia.
En cursos d’expert o experta, la universitat pública de Castelló oferirà 26 cursos: 14 en l’àmbit de la tecnologia i les ciències experimentals; dos en l’àmbit de les ciències humanes i socials amb una nova proposta, Comunicació de la Ciència i de la Innovació; cinc en el camp jurídic i econòmic, amb tres nous cursos, Ciberdelinqüència i Anàlisi de Riscos, Auditories Sociolaborals en Matèria d’Igualtat i Direcció i Gestió de Seguretat; i cinc en l’àmbit de la salut.
Pel que fa als cursos de formació permanent, l’UJI oferirà 59 propostes: 19 de l’àmbit de la tecnologia i les ciències experimentals; 9 de l’àmbit de les ciències humanes i socials; 24 de l’àmbit jurídic i econòmic, i 7 de l’àmbit de la salut.
L’UJI aprova l’oferta de dos nous cursos de formació continuada per al segon semestre del curs 2021-2022
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la proposta de dos cursos de formació continuada per al segon semestre del curs 2021-2022.
Els cursos són «Social media management & influencer marketing», del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting, i «Innovative educational tools for assessment of the hydraulic heritage with ICT tools, part II: innovative educational tools in schools, use of StoryMaps as an educational tool», de Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció.
L’UJI aprova les directrius acadèmiques dels estudis de grau per al curs 2022-2023
La Universitat Jaume I ha aprovat, com cada curs acadèmic, les directrius acadèmiques dels estudis de grau per al curs 2022-2023. Aquest document recull aspectes administratius relacionats amb matrícula, beques, expedients, certificacions i títols. Aquest any el document s’ha ajustat al nou RD 822/2021.
L’UJI aprova les directrius acadèmiques dels estudis de màster per al curs 2022-2023
La Universitat Jaume I ha aprovat, com cada curs acadèmic, les directrius acadèmiques dels estudis de grau per al curs 2022-2023. Aquest document recull aspectes administratius relacionats amb matrícula, beques, expedients, certificacions i títols. Aquest any el document s’ha simplificat sensiblement i s’ha ajustat al nou RD 822/2021 i al nou Reglament d’Estudis de Màster.
El Consell de Govern aprova la memòria del pla d’estudis del Màster Universitari Erasmus Mundus en Tecnologia Geoespacial / Master in Geospatial Technologies
El Consell de Govern ha aprovat la memòria del pla d’estudis del Màster Universitari Erasmus Mundus en Tecnologia Geoespacial / Master in Geospatial Technologies per la Universitat Jaume I, Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i Westfälische Wilhelms-Universität Münster (Alemanya) amb l’objectiu d’oferir capacitació en distintes àrees de la informació geogràfica (IG), com la planificació mediambiental, planificació territorial, logística, trànsit, màrqueting, subministrament energètic, etc.
Està dirigit a l’alumnat i professionals dels camps de la geografia, planificació o administració local, entre altres, que vulguen adquirir experiència addicional en informació geogràfica per aplicar-la en els seus respectius àmbits. El màster s’estructura en 90 crèdits, 60 en matèries obligatòries i 30 del treball final de màster i s’iniciarà en el curs 2022-2023.
Informe de modificació del programa DOCENTIA
La Universitat Jaume I ha revisat el model DOCENTIA UJI 2022 d’acord amb els canvis exigits per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat (ANECA), és a dir, augmentar la capacitat discriminatòria del model entre categories, l’obligatorietat d’emplenar l’autoinforme i l’informe de les persones responsables acadèmiques i la revisió de la ponderació de les enquestes de l’estudiantat, perquè tinguen un paper rellevant en la puntuació final. A més, s’està treballant en la renovació integral del qüestionari de valoració de l’activitat docent del professorat que contesta l’estudiantat, d’acord amb els diferents nivells del Marc de desenvolupament professional del professorat universitari (Paricio, 2018) com a punt de referència.
L’UJI aprova la proposta de barems específics per a concursos de professorat associat, ajudant, ajudant doctor i professorat contractat doctor interí
El Consell de Govern ha aprovat la proposta de barems específics per a concursos de professorat associat, ajudant, ajudant doctor i professorat contractat doctor interí en les àrees de Didàctica de l’Expressió Musical, Matemàtiques i Filologia Anglesa.
L’UJI aprova la convocatòria de places de professorat contractat doctor amb caràcter interí i la modificació de la relació de llocs de treball del PDI
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de 9 places de professorat contractat doctor amb caràcter interí en els departaments d’Educació i Didàctiques Específiques; Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura; Traducció i Comunicació; Estudis Anglesos; Finances i Comptabilitat i Ciències de la Comunicació; així com la modificació de la relació de llocs de treball del PDI.
L’UJI aprova el canvi d’adscripció d’àrea de coneixement de tres membres del personal docent i investigador
El Consell de Govern ha aprovat el canvi d’adscripció d’àrea de coneixement de M. Victoria Pastor Fuentes de Fisiologia Vegetal a Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals; Jordi Gamir Felip de Producció Vegetal a Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals, i Francisco Felip Miralles d’Expressió Gràfica Arquitectònica a Dibuix.
L’UJI aprova la proposta d’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2022
El Consell de Govern ha aprovat la proposta d’oferta pública d’ocupació del personal docent i investigador per a l’any 2022, que inclou la convocatòria per torn lliure de 56 places (2 de catedràtic/a d’universitat; 3 de titular d’universitat; 43 de professorat contractat doctor i 8 places per a la incorporació del personal investigador doctor que haja obtingut la certificació I3 dins del marc del programa Ramón i Cajal) i 10 places de promoció interna per a la categoria de catedràtic/a d’universitat.
La Universitat aprova la concessió de vuit llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de vuit llicències superiors a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques, Infermeria, Filologia i Cultures Europees, Estudis Anglesos i Finances i Comptabilitat. Les estades es realitzaran a la Linköping University (Suècia), Fundació Fisabio, University of Pennsylvania (Estats Units), Università di Verona (Itàlia), Universität Wien (Àustria), Università Cattolica del Sacro Cuore (Itàlia), Auckland University of Technology (Nova Zelanda) i Universitat de Saragossa.
Convocatòria d’ajudes per a projectes «UJI.>LAB Impuls» de valorització i transferència de resultats d’investigació, corresponent al Pla de promoció de la investigació de l’UJI per a l’any 2022
El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria d’ajudes per a projectes «UJI.>LAB Impuls» de valorització i transferència de resultats d’investigació, corresponent al Pla de promoció de la investigació de l’UJI per a l’any 2022, a la qual destinarà 100.000 euros per a dues ajudes.
El propòsit d’aquesta convocatòria és oferir suport amb la finalitat de realitzar projectes de prova de concepte de resultats de recerca generats pels grups d’investigació i que donen com a resultat almenys un prototip operatiu instal·lat en l’àmbit d’Espaitec.
Els projectes de prova de concepte tenen com a objectiu la validació de tecnologies, generades a partir d’un resultat de recerca, en condicions més properes a la realitat i buscant incrementar el seu potencial d’explotació. Les ajudes es complementen amb l’assignació d’una persona mentora per a cada projecte, experta en la definició del pla de valorització i comercialització de la tecnologia.
L’UJI aprova una convocatòria complementària d’ajudes per a la requalificació del sistema universitari espanyol per a 2021-2023
El Consell de Govern ha aprovat una convocatòria complementària d’ajudes per a la requalificació del sistema universitari espanyol finançada pel Ministeri d’Universitats dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat pels fons europeus NextGenerationEU. En concret, es convoquen un mínim de set ajudes «Margarita Salas» amb un import total de 597.627,52 euros per a la formació de joves doctors i doctores que hagen obtingut el doctorat amb posterioritat al 26 de maig de 2020, termini que s’amplia a dos anys per a determinades situacions.
Es tracta d’ajudes per a formalitzar un contracte laboral de dos anys de durada per a realitzar una estada d’investigació en una universitat o centre d’investigació espanyol o estranger amb el requisit que el darrer any siga en una universitat pública espanyola.
La distribució de les ajudes s’ha realitzat per branques de coneixement en funció del nombre de persones que han obtingut el títol de doctor o doctora en la Universitat durant els anys 2017, 2018 i 2019. Així, es contemplen dues ajudes en les branques de Ciències i Ciències Socials i Jurídiques, i una en les branques d’Arts i Humanitats, Ciències de la Salut i Enginyeria i Arquitectura.
El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 27 de maig.
La Universitat Jaume I aprova els límits d’admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2022-2023
El Consell de Govern ha aprovat els límits d’admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2022-2023. Cadascun dels vint-i-dos programes té un límit d’admissió concret i en total s’hi ofereixen 259 places.
L’UJI aprova la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Psicologia
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Psicologia. Entre altres, s’ha reduït les places de nou ingrés de 40 a 20; s’han actualitzat els apartats de context, permanència, i convenis; s’han modificat les activitats formatives per a adaptar-les als requisits de l’Escola de Doctorat; s’ha inclòs la guia de bones pràctiques i s’ha actualitzat la informació referida als recursos humans, recursos materials i serveis, qualitat i l’apartat sobre mecanismes de còmput de la tasca de tutorització i direcció de tesis.
L’UJI aprova la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Ciències de la Comunicació
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Ciències de la Comunicació.
Entre altres modificacions, cal assenyalar la reducció del nombre de places de nou ingrés de 20 a 10; l’actualització dels apartats de context, normativa de permanència, sistemes d’informació previs, informació sobre els complements de formació en funció del perfil d’ingrés o les activitats formatives per a adaptar-les als requisits de l’Escola de Doctorat.
També s’ha inclòs la guia de bones pràctiques de l’Escola de Doctorat i s’han actualitzat els apartats de recursos humans, recursos materials i serveis, informació sobre qualitat, les fórmules per a obtenir les taxes d’eficiència, graduació i abandonament, els mecanismes de còmput de la tasca de tutorització i direcció de tesis doctorals, les fórmules per a l’obtenció de les taxes d’èxit, així com les col·laboracions vigents.
L’UJI aprova la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat Interuniversitari en Química Sostenible
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat Interuniversitari en Química Sostenible.
Entre les modificacions que s’han realitzat, cal destacar el canvi en el nombre de places oferides amb 51 distribuïdes entre la UPV (30), l’UJI (6), la UV (5), la UEX (4) i la UCLM (6).
Entre altres modificacions, s’han actualitzat les dades referents als apartats de context, normativa de permanència, convenis i altres col·laboracions, sistemes d’informació previs, complements formatius pel canvi de denominació d’algunes assignatures, el temari i els enllaços a les guies docents, i les activitats formatives per a adaptar-les als requisits de l’Escola de Doctorat.
Així mateix, s’ha inclòs la guia de bones pràctiques de l’Escola de Doctorat i s’han actualitzat els apartats dels mecanismes de còmput de la tasca de tutorització i direcció de tesis, la informació sobre recursos materials i serveis i el Pla de promoció de la investigació, el responsable del programa, els centres d’adscripció, els indicadors i la informació sobre qualitat, les taxes de graduació, eficiència i abandonament, i els requisits d’accés i admissió.
El Consell de Govern aprova la concessió del grau de doctora honoris causa a Diana Maffía a proposta de l’Institut d’Estudis Feministes
El Consell de Govern ha aprovat el nomenament de la professora Diana Maffía com a nova doctora honoris causa de la Universitat Jaume I a proposta de l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano (IF) per la seua trajectòria humana, acadèmica i professional en l’àmbit del feminisme, la igualtat i els drets humans. La professora i actual directora de l’IF, Sonia Reverter Bañón, actuarà com a padrina.
La professora Maffía té forts vincles amb professorat de la Universitat Jaume I i l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere entre les quals destaquen estades docents i investigadores, conferències i participació en congressos i publicacions.
Diana Maffía (Buenos Aires, 1953) és doctora en Filosofia i professora en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires. El seu treball de recerca i docència ha estat des dels seus inicis dedicat a la teoria feminista. De fet, la seua tesi doctoral, titulada Género, subjetividad y conocimiento (defensada l’any 2000) va ser la segona tesi doctoral en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires dedicada al feminisme.
En 2016 va aconseguir, amb el suport del claustre d’estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres, que s’implantara la matèria de Filosofia Feminista. En aquesta assignatura Maffía ensenya la història del feminisme, el pensament crític que aporta la teoria feminista, la necessitat de no separar teoria i praxi, i el caràcter ètic i polític del pensament feminista.
Des de 2014 és la directora del Programa d’Actualització en Gènere i Dret, del Postgrau de la Facultat de Dret de la Universitat de Buenos Aires.
Al llarg de la seua trajectòria acadèmica ha sigut convidada a nombroses universitats, principalment a Amèrica Llatina i a Europa, on és reconeguda com una autoritat en el pensament feminista.
Maffía compta amb una extensa obra acadèmica, però també de divulgació i opinió pública. Té més d’un centenar d’articles científics sobre filosofia i epistemologia feminista, política feminista, abolicionisme del sistema prostituent, salut sexual i reproductiva, diversitat sexual, i drets humans, principalment.
Des d’aqueix compromís públic amb el qual entén el seu treball acadèmic, va ser una de les formadores de la primera Associació Argentina de Dones en Filosofia (AAMEF), que va donar lloc en 2017 a la Xarxa Argentina de Dones en Filosofia (REDAMEF), i alhora a una internacionalització d’aquesta xarxa que a iniciativa de la UNESCO ha resultat en la Xarxa de Dones Filòsofes d’Amèrica Llatina (www.reddem.org). A més, ha sigut una de les fundadores de la Xarxa Argentina de Gènere, Ciència i Tecnologia (www.ragcyt.org.ar).
Maffía té una important i extensa activitat en la funció pública. Va ser la Defensora Adjunta del Poble de la Ciutat de Buenos Aires, diputada de la Ciutat de Buenos Aires i consellera acadèmica del Consell de la Magistratura de la Ciutat de Buenos Aires. I des de 2012 fins a l’actualitat ocupa el càrrec de directora de l’Observatori de Gènere en la Justícia del Consell de la Magistratura de la Ciutat de Buenos Aires.
Des d’aquests diferents càrrecs públics, ha promogut accions per a la protecció de persones en situació de vulnerabilitat i prostitució, per a la defensa del dret d’interrupció legal de l’embaràs, en defensa de la comunitat trans, dels drets de la diversitat sexual i de la comunitat afrodescendent de la ciutat de Buenos Aires, entre altres moltes activitats en defensa dels drets humans.
Maffía ha sigut guardonada amb nombrosos premis nacionals i internacionals pel seu acompliment acadèmic i públic i per la seua trajectòria en defensa dels drets humans. Els reconeixements provenen de reconegudes institucions, com la Universitat de Buenos Aires, UNICEF, la Unió de Dones Argentines, l’Associació d’Especialistes Universitàries en Estudis de la Dona, la Legislatura de la Ciutat de Buenos Aires o l’Oficina de la Dona de la Cort Suprema de Justícia de la Nació, entre altres.
En definitiva, Diana Maffía és una acadèmica d’esperit inquiet i compromès; amb una forta dedicació a treballar per defensar la igualtat i desconstruir els sistemes que afavoreixen la desigualtat i la injustícia. El seu tarannà reflexiu i teòric van sempre de la mà d’aqueix compromís d’ajuda a les persones i col·lectius vulnerables.
El Consell de Govern aprova els comptes anuals de l’exercici 2021 de les entitats dependents de la Universitat Jaume I
El Consell de Govern ha aprovat els comptes anuals corresponents a l’exercici 2021 de les entitats dependents de l’UJI: Fundació General, Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Fundació Germà Colón i Fundació Isonomia.
La Fundació General ha finalitzat 2021 amb un resultat positiu de 10.178,02 euros. La Fundació Universitat Jaume I-Empresa ha tancat amb un resultat positiu de 3.871 euros. Per la seua banda, la Fundació Germà Colón Domènech ha tancat 2021 amb una situació d’equilibri entre ingressos i despeses, i la Fundació Isonomia amb un resultat negatiu de 51,59 euros.
El Consell de Govern aprova els comptes anuals del 2021 de l’UJI
El Consell de Govern ha aprovat els comptes anuals de la Universitat Jaume I corresponents a l’exercici 2021.
La capacitat de finançament consolidat llança un valor positiu i ascendeix a 6.398.564,02 euros. Sobre aquest punt, cal ressenyar dos factors. En primer lloc, s’han produït reprogramacions del deute que la Generalitat va contraure amb les universitats. El desembre de 2020 es van avançar a aqueix any 6.200.465,05 euros originalment programats per a 2021. Els ingressos es van comptabilitzar en l’exercici 2020 i en l’exercici 2021 es va canviar la font de finançament de despesa pressupostada, que va passar a ser el romanent de tresoreria no afectat.
El desembre de 2021 es van avançar 7.345.205,15 euros corresponents originalment a l’anualitat 2022. Amb aquest ingrés imprevist no s’ha finançat cap despesa en 2021, però ha compensat àmpliament el recurs fet al romanent de tresoreria com a font de finançament substitutiva dels sis milions d’euros que s’havien avançat.
Un segon factor ressenyable és l’efecte positiu que sobre la capacitat de finançament té l’amortització del deute contret amb el Banc Europeu d’Inversions. En 2021 s’ha amortitzat deute de les diferents remeses per import total d’1.428.778,55. Les amortitzacions s’atenen mitjançant transferències d’un capítol d’ingressos no financer, però generen despesa en un capítol financer, per la qual cosa l’efecte net sobre la capacitat de finançament és positiu.
Finalment, cal assenyalar que els fons líquids de la Universitat han passat de 15.290.920,72 euros el 31 de desembre 2020 a 20.898.642,01 euros el 31 de desembre de 2021. La tresoreria ha presentat un valor suficient al llarg de tot l’exercici i no ha sigut necessari acudir a línies de finançament o factorització de deutes per a obtenir liquiditat. La Universitat Jaume I ha complit el període mitjà de pagament a proveïdors en tots els mesos de l’exercici 2021.
Encara que els objectius d’estabilitat pressupostària estan suspesos en l’exercici 2021, la Universitat Jaume I gaudeix d’una situació d’equilibri pressupostari i sostenibilitat financera.
L’UJI s’adhereix a la Xarxa d’Universitats per la Diversitat (RUD)
La Universitat Jaume I s’ha adherit a la Xarxa d’Universitats per la Diversitat (RUD), un òrgan de confluència i representació del conjunt d’universitat espanyoles que treballa en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere, per procedència, cultura o creences.
La RUD té com a objectius compartir experiències, activitats, solucions i recursos en l’àmbit de la diversitat; donar-se suport i assessorament mutu; generar polítiques i accions comunes per a superar els obstacles que dificulten o impedeixen la consecució de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre els membres de la comunitat universitària; visibilitzar la defensa de la diversitat a les universitats, i establir vincles amb entitats compromeses amb la diversitat.