L’UJI concedirà la medalla de la Universitat a la Societat Castellonenca de Cultura i al Club Atletisme Playas de Castellón
El Consell de Govern ha aprovat la concessió de la medalla de la Universitat a la Societat Castellonenca de Cultura i al Club Atletisme Playas de Castellón.
La Societat Castellonenca de Cultura es va constituir en 1920 amb la finalitat de conservar, estudiar i difondre els valors artístics i culturals de les terres valencianes i en particular els de la província de Castelló i comarques afins, promovent i realitzant investigacions de qualsevol mena, fomentant i ajudant a la creativitat artística i literària.
Durant els seus 100 anys d’història, la Castellonenca ha estat la veu crítica i de referència obligada per a qualsevol tema relacionat amb la memòria històrica, l’art i l’arqueologia a Castelló, sobretot a través del seu Butlletí, publicació de referència en els estudis sobre les terres de Castelló.
Entre altres mèrits, la Societat Castellonenca de Cultura va rebre en 1930 el premi de la Cambra Oficial del Llibre de Madrid a l’obra millor impresa al nostre país pel llibre Tombatossals, de Josep Pascual Tirado. Així mateix, la seua labor ha sigut reconeguda amb la Creu de Sant Jordi al mèrit cultural de la Generalitat de Catalunya, la Medalla de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i amb el Premi Lluís Guarner de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, entre altres. Així mateix, cal destacar que la Castellonenca va ser l’entitat on es va firmar, el desembre de 1932, les denominades «Normes de Castelló».
La Societat Castellonenca de Cultura és una associació cultural sense ànim de lucre que té actualment uns 200 socis subscriptors.
El Club Atletisme Playas de Castellón compta a quasi 40 anys d'història, ja que va ser fundat el 20 de març de 1981 sota la denominació de Club d’Atletisme Castelló. Des de llavors, ha canviat diverses vegades de nom, en funció dels patrocinadors de cada moment, i des de 2006 manté la seua denominació actual.
Amb seu a la capital de la Plana, des de 2006 és considerat com el millor club d'atletisme espanyol, segons les estadístiques de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme. A més, ha sigut el guanyador de la Copa d'Europa d'atletisme per clubs en les edicions de 2015 i 2019. El palmarès del Playas de Castellón és inigualable, ja que acumula 210 títols de campions d'Espanya per clubs al llarg de tota la seua historia, i en el còmput global de guardons se situa com el millor club d'atletisme d'Europa.
El Club Atletisme Playas de Castellón és l'actual campió d'Europa de Clubs i campió de la lliga espanyola, tant en homes com en dones en 2019, doblet que cap equip havia aconseguit fins ara.
El club agrupa 900 atletes, dels quals 300 són xiquets i xiquetes del seu planter lligat al col·legi d’alt rendiment esportiu de la Diputació de Castelló, i està també molt integrat amb l'educació dels atletes més joves a través d'altres escoles municipals. Durant l'any passat, més de 60.000 espectadors van gaudir de les competicions organitzades pel club al llarg de tota la temporada.
La seua col·laboració amb l’UJI és molt estreta des de la creació de la universitat pública de Castelló i la rectora, Eva Alcón, ha recordat que molts dels seus membres són estudiants i estudiantes de la Universitat Jaume I.
El Consell de Govern aprova el calendari laboral de 2020
El Consell de Govern ha aprovat el calendari laboral del personal d'administració i serveis de la Universitat Jaume I per a l'any 2020. El calendari contempla els dies hàbils, de vacances i d’assumptes propis i els dies festius de caràcter nacional, autonòmic i local.
El Consell de Govern aprova la modificació de la Normativa sobre formació i funcionament de les borses de treball de les diferents escales i categories professionals del PAS
El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat la modificació de la Normativa sobre formació i funcionament de les borses de treball de les diferents escales i categories professionals del PAS. L’experiència acumulada en el funcionament de l’anterior normativa i els canvis produïts en la normativa de funció pública, entre altres, han fet necessària una actualització de la norma per millorar l’eficiència en el procediment de gestió de les borses. Amb aquesta nova normativa es resolen d’una manera transparent, àgil i eficaç, les necessitats urgents i temporals de personal.
L’UJI aprova les Línies bàsiques del complement d’activitat professional 2019/2022 i del complement de productivitat del PAS 2019
L’Universitat Jaume I ha aprovat les línies bàsiques del complement d’activitat professional 2019/2022 i del complement de productivitat del PAS 2019. El nou sistema que es proposa contempla objectius amb indicadors comuns per a tots els serveis-unitats d’acord amb la relació de llocs de treball (RLT) vigent i per al 100 % del personal funcionari (PAS) amb una ponderació personalitzada dels objectius mitjançant un procediment de mesura centralitzat i automatitzat.
El pla d’objectius proposat implica de diferent manera cada persona de la plantilla del PAS en funció de la RLT i contempla tres apartats diferents per tal de donar resposta a l’heterogeneïtat dels llocs de treball existents i futurs, tot tenint en compte la contribució de les persones als objectius, fent ús d’indicadors comuns relacionats amb el grau d’interès i esforç amb què el PAS desenvolupa el seu treball i amb el rendiment o resultats obtinguts.
El primer apartat inclou els objectius amb indicadors comuns obligatoris (augmentar la satisfacció dels usuaris o usuàries, eficàcia de la formació o la millora en la qualificació professional, entre altres); el segon contempla els objectius amb indicadors voluntaris (hores d’impartició de formació, participació en grups de millora o la difusió i transparència en les activitats de la unitat o servei), i el tercer apartat les accions o actuacions de millora documentades, per tal d’evidenciar el grau d’interès i esforç amb què el personal funcionari desenvolupa el seu treball i el rendiment o resultats obtinguts.
L’UJI aprova els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màsters universitaris de l’UJI per al curs acadèmic 2020-2021
El Consell de Govern ha aprovat els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màsters universitaris de l’UJI per al curs acadèmic 2020-2021. Pel que fa a l’ordenació acadèmica, és competència dels centres proposar l’oferta acadèmica respecte als títols que gestionen. Respecte a la fórmula per a finançar els màsters, que s'aplica per tal de convertir una part dels crèdits en recursos econòmics per a despeses de funcionament, s'ha aprovat una modificació tant del nombre de criteris que es consideren com a màxim per al finançament (que passen de 5 a 3), com de la quantitat assignada per crédit, que passa de 330 a 315, per tal d'ajustar-se a les actuals circumstàncies mentre s'aprova el nou PPF, i que ve avalada tant per la CANOE com per la CEP, que la va aprovar per unanimitat.
L'UJI inclou dos nous cursos en la seua oferta de formació continuada
El Consell de Govern ha aprovat la inclusió de dos cursos en la seua oferta de formació continuada del curs 2019-2020: «Formació en Alta Gerència sobre l'Aplicació dels Nous Materials per al Camp de la Defensa i la Seguretat», dirigit per Juan Bautista Carda i Nubia Edit Cespedes del Departament de Química Inorgànica i Orgànica, i «Apoderament Personal i Social per a Futures Dones Líders», dirigit per Eva Cifre del Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia. El primer es desenvoluparà del 17 al 21 de febrer de 2020 i el segon del 12 de març al 19 de maig de 2020.
L'UJI aprova el pla d'estudis del Màster Universitari en Química Sostenible
El Consell de Govern ha aprovat la memòria del pla d'estudis del Màster Universitari en Química Sostenible que desenvoluparan de forma conjunta la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Extremadura a partir del curs 2020-2021.
El màster, que tindrà una càrrega lectiva de 60 crèdits, té com a objectiu desenvolupar en l’alumne una visió integrada sobre el concepte de la química sostenible, abordar els seus principis i definir la seua implementació en la pràctica dels processos químics industrials; formar l’alumne per a reconèixer la toxicitat i perill com a propietat física i/o estructural que pot ser dissenyada i manipulada; dotar l’alumne de coneixements necessaris per a avaluar exemples de processos industrials on es complisquen els principis de la química sostenible, i formar-lo en les tendències actuals de la química verda per a poder realitzar una anàlisi crítica sobre el grau del compliment dels postulats de la química sostenible en un determinat procés industrial.
L’UJI aprova el calendari acadèmic del curs 2020/2021
El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic per al curs 2020/2021 que contempla que les classes començaran el dilluns 7 de setembre de 2020 i finalitzaran el 21 de maig de 2021.
L'alumnat tindrà dos períodes d'avaluació final de semestre: del 7 al 22 de gener i del 24 de maig al 8 de juny, i un període d'avaluació de la segona convocatòria ordinària del 14 de juny al 7 de juliol. A més, s'estableixen uns períodes d'avaluació optatius del 21 al 23 de desembre i del 9 a l’11 de juny, que els centres poden utilitzar per a la realització de proves d'avaluació d'estudis segons les seues necessitats.
En relació als dies festius, serà festa de la Universitat sense activitat docent presencial el 18 de setembre i el 26 de febrer. El període de vacances durant Nadal serà del 21 de desembre al 6 de gener; en Magdalena, del 6 al 14 de març, i en Setmana Santa, de l’1 a l’11 d'abril.
L’UJI aprova la documentació per l’organització del curs 2020/2021
El Consell de Govern ha aprovat el document d’organització del curs 2020/2021, que té com objectiu establir un marc de referència per al disseny i desenvolupament dels diferents processos que s’engloben dins de l’ordenació acadèmica del proper curs. Es tracta d’establir terminis i criteris perquè els diferents agents que hi participen realitzen les seues tasques de manera coordinada per a abastar les metes fixades de la manera més eficaç i eficient possible.
Els principals elements que formen aquest marc són el calendari dels principals esdeveniments de l’ordenació acadèmica; la previsió del nombre de crèdits de referència a impartir i/o computar als efectes de determinació de la càrrega docent en ensenyaments oficials de grau i màster; les dedicacions docents i obligacions d’assistència a l’estudiantat de les diferents figures de personal docent i investigador; el càlcul dels crèdits de reducció per l’exercici de càrrecs acadèmics i sindicals; el procediment i criteris per a la concessió de veniae docendi al personal investigador, i els procediments relatius a l'ordenació acadèmica del curs.
La Universitat Jaume I aprova els límits d'admissió per al curs 2020-2021 amb 2.953 places de grau i 1.382 places de màsters oficials
El Consell de Govern ha aprovat els límits d’admissió dels estudis de grau i màsters oficials per al curs 2020-2021. Concretament, la Universitat Jaume I oferirà un total de 2.953 places de grau i 1.382 places de màsters oficials.
Per centres, s’ofereixen en estudis de grau 770 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 380 en la Facultat de Ciències de la Salut; 883 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; i 920 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.
Quant als màsters oficials, s’ofereixen 317 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 240 en la Facultat de Ciències de la Salut; 520 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; i 305 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.
La Jaume I aprova la concessió de sis llicències superiors a tres mesos
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de sis llicències superiors a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat dels departaments d’Història, Geografia i Art, Química Física i Analítica, Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny, i Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia. Les estades es realitzaran en la Universitat Michoacana de San Nicolás de Hidalgo (Mèxic), la Columbia University (Nova York, Estats Units), la University of Maryland (Estats Units), la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, la University of New Brunswick (Canadà), i la Erasmus University Rotterdam (Països Baixos).
L'UJI aprova el calendari acadèmic de doctorat per al curs 2020-2021
El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic de doctorat per al curs 2020-2021. Segons el calendari, el període de preinscripció per a l'estudiantat que vol iniciar per primera vegada estudis de doctorat s'obrirà l'1 de juny de 2020 i romandrà obert fins al 15 de setembre. La resolució de les sol·licituds d'admissió es notificarà a les persones interessades el 30 d'octubre. D'altra banda, el període de matrícula es fixa entre el 30 d'octubre i el 10 de novembre. Una vegada finalitzat el termini de matrícula, l'acollida dels doctorands i doctorandes tindrà lloc el 12 de novembre.
L'estudiantat de segon any i posteriors podrà realitzar la matrícula de l'1 al 15 de setembre. Així mateix, l'estudiantat podrà sol·licitar l'ampliació dels terminis prevists legalment per al dipòsit de la tesi doctoral entre l'1 de maig al 30 de setembre de 2021.
El calendari també contempla el període d'avaluació anual i de recuperació d'avaluació desfavorable.
L'UJI ofereix 292 places per a programes oficials de doctorat per al curs 2020-2021
El Consell de Govern ha aprovat una oferta de 292 places per a estudis de doctorat que es distribueixen entre 22 programes oficials de doctorat en les cinc branques de coneixement: Arts i Humanista, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeria i Arquitectura.
Com a principal novetat, aquest curs s'oferirà un nou programa de doctorat europeu conjunt, amb el segell d'excel·lència Marie Sklodowska Curie, en l'àmbit de les Tecnologies Informàtiques i Comunicacions.
L'UJI aprova el Pla de promoció de la investigació per a 2020
El Consell de Govern ha aprovat el Pla de promoció de la investigació per a 2020. Aquest Pla constitueix l'instrument que permet enfortir la realització d'activitats de recerca entre el professorat i afavorir la transferència del coneixement generat a la societat.
Amb aquesta finalitat, el Pla posa a l'abast dels 177 grups d'investigació de la Universitat Jaume I diferents instruments estructurats en sis eixos o programes:
· El programa de foment de projectes d'investigació científica i desenvolupament tecnològica
· El programa de mobilitat del personal investigador
· El programa de suport a la formació i incorporació de personal investigador
· El programa de valorització i transferència de resultats d'investigació
· El programa de suport als grups d'investigació
· El programa de suport a la difusió de resultats d'investigació.
El Pla continua amb la línia encetada en 2019 per enfortir la col·laboració dels grups d'investigació amb el sector sanitari. Com a novetat, el Pla aposta per la promoció de la interdisciplinarietat i la internacionalització amb la incorporació de l'acció «Estratègia Europa UJI», que pretén afavorir la col·laboració entre personal investigador multidisciplinari en estructures que rebran un acompanyament personalitzat i altament especialitzat per a la definició i posada en marxa d'una estratègia de posicionament europeu.
A banda d'incidir en la tan necessària simplificació de la tramitació administrativa, es posaran en marxa diferents mesures per impulsar la igualtat efectiva entre homes i dones en ampliar el període de presentació de mèrits a les dones que han hagut d'interrompre l'activitat investigadora per maternitat i altres circumstàncies.
Entre altres actuacions, el 2019, el Pla va permetre la realització de 78 nous projectes d'investigació, 10 amb col·laboració amb professionals dels hospitals que donen servei a les comarques de Castelló, i va proporcionar el suport per a la contractació de 24 investigadors i investigadores, 15 en formació.
L'UJI aprova la modificació de la normativa per a la realització d'activitats de transferència de coneixement
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la normativa de la Universitat Jaume I que regula la participació del professorat en activitats de difusió, valorització i transferència del coneixement desenvolupades a l'empara de l'article 83 de la Llei Orgànica d'Universitats.
La normativa regula l'autorització al personal docent i investigador per a la realització de treballs de caràcter científic, tècnic o artístic al servei de la cultura, de la qualitat de la vida i del desenvolupament econòmic. També el contingut mínim dels contractes i el procediment de tramitació administrativa.
Amb aquesta modificació es pretén l'adaptació de la normativa a les darreres modificacions legislatives i, alhora, afavorir la viabilitat i l'eficiència en el desplegament de la investigació i la transferència dels coneixements generats en l'àmbit universitari a la societat. L'any 2019, i fins al mes de novembre, un total de 197 entitats, entre empreses i administracions, es van adreçar a la Universitat Jaume I per obtenir assessorament científic i tecnològic, subscrivint més de 800 contractes administratius.
L'UJI aprova la modificació de la normativa que regula el projecte personal de suport a la investigació
El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la normativa de la Universitat Jaume I que regula l'utilització dels romanents que genera l'activitat investigadora.
En el context de les mesures extraordinàries que concorren per a la ciència, la tecnologia i la innovació en el panorama nacional, el Reglament canalitza els romanents que generen les activitats d'investigació que du a terme el personal investigador de la Universitat Jaume I per a facilitar el desenvolupament de l'R+D+i a la Universitat, incrementant la dotació de recursos per a investigació dels grups.
Les modificacions incorporades regulen la incorporació al projecte personal de suport a la investigació dels recursos alliberats de projectes d'investigació finançats dins de convocatòries dels programes marc de la Unió Europea i d'altres activitats d'investigació, transferència, innovació i formació. També regula el procediment per a la creació de línies d'R+D+i que, amb l'objectiu d'incrementar l'eficiència en els recursos, permeten l'agrupació de les activitats d'assessorament científic i tecnològic que, dins d'un únic àmbit científic, tecnològic i/o artístic i amb una finalitat comuna, desenvolupen les estructures d'investigació de manera continuada en el temps.
El Consell de Govern aprova la incorporació de l’UJI a la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea
El Consell de Govern ha aprovat la incorporació de l’UJI a la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea, entitat constituïda per potenciar la participació de la Comunitat Valenciana en les polítiques i accions de la Unió Europea i impulsar el coneixement de les mateixes.
L’UJI aprova diversos calendaris electorals
El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat diversos calendaris electorals per l’elecció del consell del Departament de Ciències de la Comunicació i per l’elecció de la direcció dels Instituts de Plaguicides i Aigües (IUPA); Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi Ambient (Seu UJI) i Interuniversitari de Materials Avançats (INAM), així com del Departament de Ciències de la Comunicació.
La publicació provisional del cens en les eleccions a les direccions dels Instituts de Plaguicides i Aigües i López Piñero, així com dels consells del Departament de Ciències de la Comunicació i de l’INAM es realitzarà el 28 de gener de 2020. Fins al 19 de febrer estarà obert un període de reclamacions i el 20 de febrer es publicarà el cens definitiu. Les candidatures es podran presentar el 21 al 26 de febrer de 2020 i es podrà votar anticipadament els dies 5 i 6 de març. Les eleccions a consell i direcció es realitzaran el 9 de març i el dia 13 de març es realitzarà la proclamació definitiva dels resultats. En el cas de les eleccions a direcció, si cal una segona volta, es realitzarà la votació el 23 de març i la proclamació definitiva serà el 27 de març de 2020.
Pel que fa a les eleccions de la direcció del Departament de Ciències de la Comunicació i de l’Institut Interuniversitari de Materials Avançat (INAM) la publicació provisional del cens es realitzarà el 12 de març; del 13 al 2 d’abril s’obrirà el període de reclamacions i el 3 d’abril es publicarà el cens definitiu. La presentació de candidatures es podrà realitzar del 6 al 20 d’abril de 2020 i votar anticipadament els dies 27 i 28 d’abril. L’elecció es realitzarà el 29 d’abril i la proclamació definitiva serà el 6 de maig. Si cal segona volta, es realitzarà el dia 11 de maig i la proclamació definitiva serà el 15 de maig de 2020.