Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern Sessió número 1/2021 (28 de gener de 2021)

29/01/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora informa de l’actualització de mesures per a adaptar l’activitat universitària a l’evolució de la pandèmia

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha informat al Consell de Govern de l’acord de les cinc universitats públiques i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per a iniciar el segon semestre amb la mínima presencialitat com a resposta a l’evolució de la pandèmia. Aquesta mesura estarà vigent almenys durant el mes de febrer. 

En aquest sentit, Alcón ha reconegut i agraït l’esforç addicional de la comunitat universitària, especialment pel que fa a la docència, en un escenari d’incertesa màxima que obliga a ajustar la planificació.

També ha informat sobre la situació epidemiològica de la covid en la Universitat Jaume I, una de les poques universitats que publica l’actualització periòdica de dades al web institucional; el desenvolupament de l’avaluació del primer semestre i l’aplicació d’un règim de presència especial per al personal d’administració i serveis.

A més, ha traslladat un missatge de solidaritat i empatia cap als membres de la comunitat universitària que han patit la covid o estan patint-la, a qui els ha desitjat una  prompta recuperació. 

L’UJI lliurarà la seua Medalla d’Or als col·lectius sanitari, socio-sanitari, educatiu i científic per la seua resposta durant la pandèmia

El Consell de Govern ha aprovat el lliurament de la Medalla d’Or de la Universitat Jaume I als professionals dels àmbits sanitari, socio-sanitari, educatiu i científic per la seua «resposta exemplar» davant  la pandèmia, i que seran lliurades el pròxim 26 de febrer amb motiu del 30 aniversari de la creació de l’UJI. El Consell de Governha volgut destcar als milers de dones i homes que treballen als àmbits sanitari i socio-sanitari cada dia per «tenir-ne cura de la nostra salut, física i emocional». Per la Universitat Jaume I, la seua actitud ha estat «una resposta exemplar i col·lectiva en moments crítics que deixa lliçons inesborrables de compromís social, empatia i resiliència», valors que l’UJI comparteix com a institució acadèmica compromesa amb la formació integral del seu estudiantat.

La  Universitat  Jaume  I també vol destacar al personal docent d’escoles i instituts per l’esforç excepcional per a minimitzar l’impacte de la pandèmia entre la comunitat educativa, per la seua capacitat d’adaptació als escenaris canviants provocats pel virus i per la seua contribució decisiva a preservar el dret a l’educació. El Consell de Govern de l’UJI considera mereixedor a aquest col·lectiu de la Medalla d’Or per la seua tasca permanent d’acompanyament a l’alumnat en el seu aprenentatge malgrat les dificultats, primer durant el confinament i, ara, en el curs més difícil i complicat que mai ha viscut el sistema educatiu. 

Per últim, l’UJI ha acordat atorgar la seua Medalla d’Or al col·lectiu científic en reconeixement a les seues aportacions, des de diferents disciplines i àmbits de coneixement, per a combatre l’emergència sanitària i les seues conseqüències. Segons es destaca en l’informe justificatiu, «el desafiament global provocat per la pandèmia s’ha traduït en una  resposta  en  temps  rècord  i  sense  precedents  que  ha  demostrat  que  la  investigació  és  un  bé essencial». Així mateix, la Universitat ha destacat l’esforç del personal científic, la coordinació dels grups d’investigació i la implicació de les institucions d’investigació, que han estat una constant en aquests llargs mesos de pandèmia. 

La Universitat distingeix Adona’t, Ilewasi i Vicent Pitarch pel seu compromís amb la igualtat de gènere, la solidaritat i la llengua i la cultura

El Consell de Govern ha aprovat el lliurament de distincions extraordinàries a l’Associació de Dones Nacionalistes “Terra” (ADONA’T) de Castelló de la Plana, pel seu compromís amb la igualtat de gènere; a  l’ONGD ILÊWASI,  Centro  de investigación, defensa y promoción de los derechos de los niños, niñas y adolescentes, pel seu compromís social; i al senyor Vicent Pitarch i Almela, pel seu compromís amb la llengua i la cultura.

L’Associació de Dones Nacionalistes “Terra” (Adona’t), fundada a Castelló de la Plana el 2003, té com a objectius principals la promoció de la dona i del saber femení, la preservació i difusió de la cultura  i  llengua  pròpia  del  País  Valencià  i  la  integració  de  grups  minoritaris,  en  tots  els  àmbits, socials, polítics i culturals, amb incidència especial i destacada pel que fa a la Universitat Jaume I i els projectes que en aquests àmbits es desenvolupen. Per  aconseguir aquestes finalitats, Adona’t participa en els fòrums adients, i emprèn activitats concretes com són exposicions amb diferents temàtiques reivindicatives, articles d’opinió en els mitjans  de  comunicació,  grups  de  discussió,  i  altres  mesures  de  pressió  que  puguen  portar  a  les bones pràctiques associades a la igualtat d’oportunitats i la conciliació familiar, principals dificultats amb què s’enfronten els projectes de les dones. L’UJI ha estat present sempre com a part essencial d’aquestes iniciatives.

ILÊWASI,  Centro  de  investigación,  defensa  y  promoción  de  los  derechos  de  los  niños,  niñas  y adolescentes té entre les seues metes la contribució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de les  seues  àrees  d'actuació  dirigides  als  drets  dels  xiquets,  xiquetes  i  adolescents,  així  com  a  la visibilització de la riquesa que ens proporciona la interculturalitat en les nostres societats. Al mateix temps, cal destacar la contribució de Ilêwasi a l'UJI a través de la seua col·laboració i participació en jornades, cursos i, sobretot en UJI-Voluntària.En concret, la relació entre Ilêwasi i l'UJI s'inicia des de la creació d'aquesta organització en 2009 i, des d'aquest primer moment, hi ha hagut un intercanvi fluid de coneixements, informació i bones pràctiques.Junt  a  Ilêwasi,  s'han  organitzat  diversos  cursos  d'estiu,  els  quals  giren  al  voltant  de  la  temàtica comuna dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents, però centrats, cadascun d'ells en qüestions, com   pau   i   desenvolupament,   xiquetes   i   dones   com   a   població  migrant,   menors  migrants, interculturalitat o la consecució de l'Agenda 2030, entre altres.Al mateix temps, s'han dut a terme projectes de cooperació al desenvolupament en zones cafeteres de  Colòmbia  per  al  foment  dels  drets  la  població  infantil  i  adolescent  afectada  pel  desplaçament forçat i per a la promoció de pau.Ilêwasitambé és una de les entitats col·laboradores del programa UJI-Voluntària i exerceix com a organització d'enviament de l'UJI en el voluntariat europeu. A més, acull alumnat de pràctiques de l'UJI.

Vicent Pitarch i Almela va estudiar Filosofia i Lletres (especialitats de Filologia Romànica i Filosofia) a les universitats de València i Barcelona; en aquesta darrera es va doctorar en Filologia Catalana. Ha estat catedràtic de batxillerat, professor associat a la Universitat Jaume I de Castelló i és membre de  l'Institut  Interuniversitari  de  Filologia  Valenciana  i  de  la  Societat  Catalana  de  Sociolingüística (antic Grup Català de Sociolingüística, del qual fou cofundador). Des del 1985 és membre de l'Institut d'Estudis Catalans (Secció Filològica). Promotor i membre fundador de la Fundació Carles Salvador, és així mateix membre del patronat de la Fundació Huguet. És el delegat de presidència a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, a Castelló de la Plana, d'ençà de la seua inauguració (2001). És autor de llibres de text de llengua i literatura catalanes, i ha publicat treballs de sociolingüística, sobre la cultura (especialment sobre les Normes de Castelló, Carles Salvador i Gaetà Huguet), i sobre senderisme; entre els quals hi ha Defensa de l'idioma (1972); Curs de llengua catalana (1977); i Les   Normes   de   Castelló.   Textos   i contextos (2002), entre d’altres. Ha rebut nombrosos premis i distincions, entre les quals estan el I Premi Socarrat Major, de  l'AC  Socarrats,  el Premi Enric Soler i Godes a la Innovació Educativa (2003) de la Fundació Càtedra Soler  i  Godes,  i  el  Miquelet  d'Honor  (2006)  de  la  Societat  Coral  El  Micalet.  També  és  Premi  de  la Crítica  dels  Escriptors  Valencians  d'assaig  1997,  per Control  lingüístic  o  caos i  el  IV  Premi  Ulisses (2002) de narrativa per De camí a Fisterra.

L’UJI convoca el premi «Innovació educativa» a la Universitat Jaume I per a l’any 2020

El Consell de Govern ha aprovat les bases de la convocatòria del premi «Innovació educativa» de la Universitat Jaume I per a l'any 2020 dirigit al personal docent i investigador de l’UJI. L’objectiu d’aquest nou premi, convocat a proposta del vicerectorat d’Estudis i Docència i amb caràcter biennal, és reconèixer l’esforç del professorat de la Jaume I en la innovació i millora contínua de la docència.

Podran ser candidats als premis els Grups d’Innovació Educativa (GIE) i equips de professorat amb projectes executats amb ajuda de les dues darreres convocatòries d’ajudes a la innovació educativa de la Universitat Jaume I, que hagen complit les condicions i obligacions que estableixen les dites convocatòries i que no hagen estat premiats en les quatre últimes edicions del premi de millora educativa. A la sol·licitud s’haurà d’adjuntar una memòria en la qual es consignaran els mèrits relacionats amb la trajectòria d’innovació dels GIE i equips de professorat sol·licitants i s’haurà de motivar la candidatura al premi. El termini de presentació de candidatures finalitzarà a les 23:59 hores del 2 de març de 2021.

Les candidatures seran avaluades per la comissió d’innovació del «Consell Assessor de Suport Educatiu de l’UJI», presidida per la vicerrectora d’Estudis i Docència, i formada per un tècnic de suport educatiu, el vicerector adjunt d’Estudis i Docència, el Comissionat de la Rectora per a la Coordinació del Gabinet del Rectorat i l’Impuls Digital, i un PDI per cadascun dels quatre centres de l’UJI. Aquesta tindrà en compte els aspectes innovadors i creatius destacables del projecte executat, l’impacte i contribució a la millora de l’aprenentatge de l’estudiantat i dels estudis oficials de l’UJI, la visibilitat i difusió del projecte i dels seus resultats, i altres mèrits com la participació de l’estudiantat a l’execució, distincions rebudes pel projecte, etc.

La convocatòria preveu fins un màxim  de quatre premis, un per cadascun dels Centres, amb una dotació de 2.000 euros cadascun i diploma acreditatiu.

Cal recordar que la Universitat Jaume I compta amb programes consolidats d’innovació educativa en què participa un nombre elevat del seu professorat i que han donat lloc, al llarg dels anys, a canvis significatius en la qualitat de la docència. 

L’UJI aprova les addendes de les assignatures del segon semestre dels diferents centres

El Consell de Govern ha aprovat les addendes de les assignatures del segon semestre de grau i màster dels quatre centres de l’UJI com a part del Pla d’adaptació de la docència, en el qual s’estableix el nivell de presencialitat dels diferents títols, i que seran d’aplicació a partir del dia 1 de març si l’evolució de la pandèmia ho permet. 

Pel que fa als títols de grau, la mitjana de presencialitat serà d’un 70%: un 59% a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; un 46% a la Facultat de Ciències de la Salut; un 65% a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i un 88% a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

Quant als màsters, el Màster Universitari en Investigació en Cervell i Conducta disminuirà la presencialitat en el segon semestre; només es mantindran les activitats pràctiques i les activitats d'investigació del TFM com a presencials i la teoria passarà a modalitat en línia. Així mateix, el Màster en Intervenció i Mediació Familiar retardarà l’inici de la docència dues setmanes.

El Consell de Govern aprova l’informe de la formació permanent del professorat de l'UJI 2020

El Consell de Govern ha aprovat l’informe de formació permanent del professorat de l’UJI de l’any 2020 en el qual es compara l’oferta formativa amb la de l’any anterior, es valora la demanda per part del professorat, la seua assistència a les diverses activitats formatives i la satisfacció amb la formació rebuda.

Entre les conclusions recollides en el document destaca l’increment de l’oferta de formació en un 80% respecte a l’any anterior per tal de donar resposta a les necessitats formatives en docència digital, així com l’augment de l’oferta de places en un 361%, és a dir, s’ha més que triplicat al realitzar-se les activitats 100% en línia.

Pel que fa a la demanda de formació per part del PDI, el nombre de PDI preinscrit ha augmentat un 137% respecte a l’any passat, el que suposa quasi un terç de la plantilla; el nombre de preinscripcions quasi s’ha triplicat i el nombre de PDI que ha obtingut plaça ha augmentat en un 176%.

Finalment, en l’informe es destaca positivament la participació del PDI en les activitats formatives, amb un 100% de cobertura de les places oferides i una elevada satisfacció, amb una mitjana de valoració de 4,72 sobre 5. 

L’UJI aprova els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màsters universitaris de l’UJI per al curs acadèmic 2021-2022

El Consell de Govern ha aprovat els criteris per a l’ordenació acadèmica i el finançament dels màsters universitaris de l’UJI per al curs acadèmic 2021-2022. Pel que fa a l’ordenació acadèmica, és competència dels centres proposar l’oferta acadèmica respecte als títols que gestionen. Pel que fa al finançament, es realitzarà una distinció entre els títols implantats abans d’eixe curs i els que comencen a impartir-se a partir del mateix. El principal objectiu d’aquest sistema de finançament és que els màsters universitaris siguen autofinançables a cost de referència (670,00 €/crèdit).

L’UJI aprova el calendari acadèmic del curs 2021-2022

El Consell de Govern ha aprovat el calendari acadèmic per al curs 2021-2022 que contempla que les classes començaran el dilluns 6 de setembre de 2021 i finalitzaran el 20 de maig de 2022. L’alumnat tindrà dos períodes d’avaluació final de semestre, del 7 al 21 de gener i del 23 de maig al 7 de juny, i un període d’avaluació de la segona convocatòria ordinària del 13 de juny al 6 de juliol. A més s’estableixen dos períodes d’avaluació optatius del 22 al 23 de desembre i del 8 al 10 de juny, que els centres poden utilitzar per a la realització de proves d’avaluació segons les seues necessitats.

En relació als dies festius, serà festa de la Universitat sense activitat docent presencial, el 17 de setembre i el 25 de febrer. El període de vacances durant Nadal serà del 24 de desembre al 6 de gener; en Magdalena, del 19 al 27 de març, i en Setmana Santa, del 14 al 24 d’abril.

La Universitat Jaume I aprova els límits d'admissió per al curs 2021-2022 amb 2.983 places de grau i 1.336 places de màsters oficials

El Consell de Govern ha aprovat els límits d’admissió dels estudis de grau i màsters oficials per al curs 2021-2022. Concretament, la Universitat Jaume I oferirà un total de 2.983 places de grau i 1.336 places de màsters oficials.

Per centres, s’ofereixen en estudis de grau 800 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 380 en la Facultat de Ciències de la Salut; 883 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; i 920 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

Quant als màsters oficials, s’ofereixen 301 places en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; 240 en la Facultat de Ciències de la Salut; 520 en la Facultat de Ciències Humanes i Socials; i 275 en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

L’UJI aprova la documentació per l’organització del curs 2021/2022

El Consell de Govern ha aprovat el document d’organització del curs 2021/2022, que té com objectiu establir un marc de referència per al disseny i desenvolupament dels diferents processos que s’engloben dins de l’ordenació acadèmica del proper curs. Es tracta d’establir terminis i criteris perquè els diferents agents que hi participen realitzen les seues tasques de manera coordinada per a abastar les metes fixades de la manera més eficaç i eficient possible.

Els principals elements que formen aquest marc són el calendari dels principals esdeveniments de l’ordenació acadèmica; la previsió del nombre de crèdits finançats en ensenyaments oficials de grau i màster, les capacitats docents i obligacions d’assistència a l’estudiantat de les diferents figures de personal docent i investigador, els crèdits de reducció de la capacitat docent per l’exercici de càrrecs acadèmics i sindicals i per l’aplicació de programes de suport a l’activitat del professorat, el procediment i criteris per a la concessió de veniae docendi al personal investigador i els procediments relatius a l'ordenació acadèmica del curs.

Perquè es puga arribar a les metes establertes en temps i forma cal que aquest marc, una vegada aprovat pels òrgans de govern, es mantinga invariable. No obstant això, si es produeixen esdeveniments que l'afecten sensiblement, com ara els derivats de l'actual situació de crisi sanitària generada per la COVID-19, es procedirà a la seua revisió.

L’UJI modifica el Document de carrera docent i investigadora 

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Document de carrera docent i investigadora per actualitzar el seu contingut a la normativa vigent en temes com la dotació de places de PDI a temps complets per a la incorporació de personal investigador, que haurà d’ajustar-se a la limitació de la taxa de reposició; o la incorporació del sexenni de transferència en la promoció per excel·lència.

El Consell de Govern aprova la modificació del Programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència del PDI

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del Programa de suport a les activitats d’investigació i d’innovació i transferència  que consisteix en la reducció de la capacitat docent  del PDI a temps complet pel reconeixement d’activitats investigadores, d’innovació i transferencia.

Les modificacions implementades tenen per objecte reforçar el reconeixement a l'activitat del professorat en l'àmbit de la transferència de coneixement i de la valorització dels resultats de la recerca a través de les llicències de patents o propietat industrial i la creació d'empreses derivades.

També s'incrementa el reconeixement per activitats de direcció de tesis doctorals amb les mencions de cotutela internacional i de doctorat industrial.

L’UJI aprova el Programa d’incentius per al PDI de la Universitat Jaume I amb 32 crèdits de dedicació docent inicial

L’UJI ha aprovat un programa de suport al personal docent i investigador (PDI) amb 32 crèdits de capacitat docent inicial amb l’objectiu de reduir aquesta capacitat si es compagina amb l’activitat investigadora i de transferencia, la gestió acadèmica i altres activitats relacionades amb la docència. Les reduccions del programa són incompatibles entre elles i no consolidables a l’efecte de la dotació de figures a temps complet de les àrees de coneixement.

El Consell de Govern aprova el canvi d’adscripció d’àrea de coneixement d’un membre del personal docent i investigador

El Consell de Govern ha aprovat el canvi d’adscripció d’àrea de coneixement d’un membre del personal docent i investigador. En concret, es tracta del catedràtic Lluis Bartomeu Meseguer que passarà de l’àrea de Filologia Catalana a la de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, dins del Departament de Filologia i Cultures Europees.

La Jaume I aprova la concessió d’una llicència superior a tres mesos

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió d’una llicència superior a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a un professor del departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció. L’estada es realitzarà al Barcelona Supercomputing Center (BSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Universitat Jaume I aprova els límits d'admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2021/2022

El Consell de Govern ha aprovat els límits d'admissió per a programes oficials de doctorat per al curs 2021/2022. Cadascun dels vint-i-dos programes té un límit d’admissió concret i en total s’ofereixen 253 places.

L’UJI aprova el Pla de promoció de la investigació de la Universitat Jaume I per a l’any 2021

El Consell de Govern ha aprovat el Pla de promoció de la investigación de l’UJI per a l’any 2021 amb una dotació propera als quatre milions d’euros, i que constitueix l’eina més potent per a incentivar la realització d’activitats d’investigació entre el personal docent i investigador. Les novetats per 2021 es centren en remarcar l’aposta per la ciència en obert, la la modificació de la convocatòria d’ajudes per a la contractació de personal investigador en formació, prolongant la durada dels contractes per una anualitat, o la modificació de la convocatòria UJI-I3 de retenció de talent investigador, entre d’altres.

El Pla, amb un conjunt d’actuacions fàcilment identificables i que es convoquen regularment, proporciona certesa al personal investigador i permet en gran mesura mantenir i planificar l’activitat investigadora dels grups posant al seu abast els instruments necessaris per a portar-la a terme. Una dada entenedora del paper clau del Pla en el manteniment de l’activitat investigadora en el campus castellonenc és que, en l’actualitat, el 20 % dels grups d’investigació desplega la seua activitat amb el finançament exclusiu d’aquest Pla.

Al 2020 es van incorporar diferents modificacions adreçades a facilitar la tasca de direcció i lideratge de projectes d’investigació al personal investigador, impulsar la igualtat efectiva en situacions d’interrupció de l’activitat investigadora, facilitar l’avaluació i revisió ètica dels projectes, promocionar la interdisciplinarietat i la internacionalització i simplificar la tramitació administrativa mitjançant l’ús de l’administració electrònica. Tot això, amb les dificultats en la implementació i posada en marxa sobrevingudes per la pandèmia de la COVID-19, que ha colpejat amb duresa durant gran part de l’anualitat i per a les que es van buscar solucions «ad hoc».

En 2021, el Pla continua amb la seua trajectòria prèvia, encara que incideix en diferents aspectes recollits en el Pla d’Acció de l’acreditació «HR Excellence in Research (hrs4r)» que la Comissió Europea va concedir a la Universitat Jaume I el 12 d’agost de 2020.

En particular, aquesta nova edició inclou diferents actuacions adreçades a la superació de les barreres que limitan la transferència efectiva del coneixement generat en la universitat, proporcionant oportunitats per a que els coneixements i tecnologies puguen ser avaluades i connectades amb la demanda d’innovacions tecnològiques per part de la societat.

A més a més, es revisen les convocatòries del Programa de suport a la formació i incorporació de personal investigador, amb la finalitat de millorar les condicions laborals del personal investigador en formació. D’altra banda es facilita la retenció del talent investigador que ha gaudit en la Universitat Jaume I d’una ajuda amb càrrec a programes externs altament competitius i que estiga en disposició d’acreditar la certificació I3 expedida per la Secretaria d’Universitats del Ministeri.  I finalment, i en consonància amb la «Declaració institucional a favor de la promoció de l’accés obert a la Universitat Jaume I» aprovada pel Consell de Govern en la sessió número 8-2020, de 2 d’octubre de 2020, el Pla incideix en la rendició de comptes i I’impulsar a la difusió de resultats i dades d’investigació en accés obert mitjançant el repositori institucional.

El Pla s’estructura en sis eixos o programes:

• Programa de foment de projectes d’investigació

• Programa de mobilitat del personal investigador

• Programa de suport a la formació i incorporació de personal investigador

• Programa de transferència de resultats d’investigació

• Programa de suport als grups d’investigació

• Programa de suport a la difusió de resultats d’investigació

L’UJI aprova els calendaris electorals a Consell i direcció d’Institut i direcció de Departament

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat els calendaris electorals per a elegir consell i direcció de l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino. També ha aprovat el calendari per a eleccions a la direcció del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics.

Les eleccions al consell de l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino es realitzaran per vot electrònic el 17 de març de 2021. La presentació de candidatures es podrà realitzar del 18 al 24 de febrer i la proclamació definitiva de resultats serà el 24 de març.

A continuació, es celebraran eleccions per a la direcció d’aquest institut. Les candidatures es podran presentar del 19 al 25 de març, i les eleccions també per vot electrònic tindran lloc el 21 d’abril. La proclamació definitiva de resultats està prevista per al 26 d’abril. En cas de ser necessària una segona volta, aquesta es realitzaria el 29 d’abril, i els resultats definitius es proclamarien el 4 de maig.

D’altra banda, les eleccions a direcció del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics es celebraran el 17 de març. La presentació de candidatures serà del 18 al 24 de febrer i la proclamació definitiva de resultats el 24 de març. En cas de celebrar-se segona volta, aquesta seria el 29 de març amb proclamació definitiva de resultats el 12 d’abril.

L’UJI aprova el programa d'incorporació de l'anglès a la docència per al curs 2020/2021

 El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de la selecció de graus per a participar en del Programa d’incorporació d’anglès a la docència per al segon semestre del curs 2020/2021. Amb aquesta convocatòria es pretén incentivar l’esforç fet i donar suport als graus que es comprometen a incorporar anglès a la docència a través de diverses accions com ara el finançament de la matrícula per al professorat dels graus que participen en aquest programa tan en cursos d’anglès de nivell C1, grups de conversa, les proves d’acreditació d’aquest nivell com en el curs específic d’anglès com a mitjà d’instrucció. A més, també es contempla l’assessorament i la correcció de materials de manera prioritària per part del Servei de Llengües i Terminologia.

A la convocatòria podran participar tots els graus de l’UJI a través dels vicedeganats o vicedireccions. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 28 de febrer de 2021. 

La Universitat Jaume I aprova el Programa d'impuls a la docència en valencià per al curs 2020/21

El Consell de Govern ha aprovat la convocatòria de la selecció de graus per a la participació del Programa impuls a la docència en valencià per al segon semestre del curs 2020/2021 amb el que es pretén impulsar la docència en aquesta llengua.

La convocatòria està adreçada a les comissions de grau que es comprometen a implementar un augment de la docència en valencià en el grau de manera que poden sol·licitar les accions derivades de la convocatòria com ara un curs de llenguatge específic per al professorat per àmbits, un curs de dubtes lingüístics en valencià per al professorat de la Universitat, matrícula gratuïta al professorat del grau que participa en el Programa en un curs de català de nivell C2, el finançament de la matrícula del professorat implicat en el Programa en les proves d’acreditació de nivell C2 de valencià de l’UJI i assessorament lingüístic i traducció i correcció de material docent en valencià per part del Servei de Llengües i Terminologia.

La sol·licitud de participació en la convocatòria es realitzarà a través dels vicedeganats o vicedireccions dels graus i el termini de presentació finalitzarà el 28 de febrer de 2021.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions