27/05/2021 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Tota persona major d'edat pot donar el seu cos a la ciència. Existeixen escasses limitacions a l'hora d'acceptar una donació. Però, és important conèixer-les, ja que suposen una impossibilitat d'acceptació del cos per part de la Universitat. Ha de saber-se que l'edat no és un factor limitant a l'hora de donar. Però, sí que ho són les següents situacions:

  1. En cas que la persona donant present una malaltia infecto-contagiosa (hepatitis, VIH, tuberculosi, tifus, febre groga, còlera…), en el moment de la defunció, atès que suposaria un perill sanitari per a les persones que s'exposessen al contacte amb aquest cos.
  2. En cas de presentar, en el moment de la defunció, infecció activa pel virus SARS-CoV-2 (Covid 19).
  3. Si es tracta d'una defunció declarada com a judicial-forense (accident, agressió, etc.), ja que el procés de preparació del cos podria interferir amb la pràctica de les diligències judicials.
  4. Si s'ha practicat o ha de practicar-se l'autòpsia, perquè l'extracció d'òrgans interfereix en el correcte estudi anatòmic del cos. Tampoc seria possible, per tant, la donació del cos en cas d'haver realitzat prèviament donació d'òrgans (a excepció de les còrnies, que no suposen un obstacle a la donació a la ciència).
  5. En cas d'haver transcorregut més de 24 hores des de la defunció o que el cos presente lesions o cremades extenses.
  6. Si la defunció de la persona donant es produeix fora de la Comunitat Valenciana, atès que la Universitat no disposa dels mitjans per a realitzar correctament el trasllat. En aquest cas, la família pot posar-se en contacte amb la facultat de medicina més pròxima.
Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut