27/05/2021 | FCS
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Quan una persona que ha decidit donar el seu cos a la ciència mor, és imprescindible la intervenció de la família en el procés de compliment la seva voluntat. Haurà d’estar informada, per tant, d’aquesta voluntat, així com dels passos a seguir:

  1. Telefonar al número de contacte 964 38 77 14 per a donar avís de defunció de la persona donant. En aquest moment, se'ls informarà dels passos a seguir.
  2. No s'ha de contactar amb la funerària, ja que serà l'empresa contractada per la Universitat la que s'encarregarà, gratuïtament, de traslladar el cos a les instal·lacions de la Universitat, així com d'emplenar tots els tràmits legals.
  3. La família o persona de contacte, haurà d’amanir, per al trasllat, la documentació necessària: certificat mèdic de defunció, fotocòpia del DNI de la persona donant i el carnet de donant. Aquest documents s’hauran de lliurar al conductor del vehicle funerari, a la seva arribada.
  4. L'avís a la Universitat ha de realitzar-se abans de les 24 hores següents a la defunció de la persona donant. En cas de no poder realitzar-se el trasllat abans de les 36 hores posteriors a la defunció, el cos s’haurà de custodiar en una cambra refrigeradora mortuòria per a la seva conservació fins a la recollida.
     
Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut