panoramica UJI

El rector i el conseller d’Educació visiten el primer mòdul de la Facultat de Ciències de la Salut

27/07/2015 | FCS

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, han visitat el primer mòdul de la nova Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I acompanyats pel rector, Vicent Climent, els membres del Consell de Direcció i el president del Consell Social, José Luis Breva.

Climent ha agraït la presència del conseller i la directora general d’universitats i ha explicat que aquest mòdul departamental, que alberga despatxos i laboratoris, ja està ocupat i en funcionament. «Amb aquesta visita volíem mostrar que amb els pocs recursos que tenim hem pogut fer el primer mòdul dels cinc que té la futura Facultat de Ciències de la Salut. La gent ja està treballant en ell i estarà a ple rendiment el curs vinent» ha assenyalat.

D’altra banda, el rector ha apuntat que gràcies al compromís de la Generalitat de saldar el deute històric es realitzaran els dos mòduls que falten de la primera fase, valorats en 17,7 milions d’euros. «La universitat ja ha tret a licitació aquests dos mòduls i esperem que passat l’estiu s’adjudique i es puga començar l’obra. El fraccionament del pagament dels 17 milions són dos milions per a 2015, cinc per a 2016 i els 10 restants per a 2017» ha apuntat. En aquest sentit, Marzà ha afirmat que «els acords que estan presos es compliran. La nostra voluntat és analitzar l’estat dels tràmits en la Conselleria per a mirar de quina manera podem millorar perquè la Facultat funcione el més prompte possible». No obstant això, Climent ha aprofitat l’ocasió per a reclamar un major finançament per a les universitats públiques valencianes i per a la societat valenciana atès que actualment el finançament que rep la Comunitat és inferior a la mitjana del que reben les altres comunitats espanyoles.

Aquest primer mòdul de la Facultat, que ha suposat una inversió de 3,5 milions d’euros, conté laboratoris per a la recerca i despatxos, amb una superfície total construïda de 2.788,36 metres quadrats en cinc plantes (tres plantes, planta baixa i soterrani).
Les obres del primer mòdul de la FCS van començar al setembre de 2013 i les empreses que les han dut a terme són BECSA, S.A.U., que s’ha encarregat de la construcció de la part d’obra civil, i Electrotecnia Monrabal, S.L., que ha realitzat la instal·lació elèctrica, la climatització o les línies de veu i dades de l’edifici.

Així mateix, l’UJI ha tret a licitació les obres de construcció del segon i tercer mòdul de la Facultat. Amb aquests dos mòduls es completarà la primera fase de la facultat que constarà de tres edificis corresponents a recerca, serveis comuns i docència. Els tres mòduls estaran integrats i units per uns patis interiors i tindran una superfície construïda de més de 12.000 m2.
Tots els edificis s'han dissenyat d'acord amb normes mediambientals que busquen una major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l'hivern i fred a l'estiu. De fet, l'edifici té una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d'Espanya, la segona més exigent.

Fotografies

Vídeo en diferents formats

Informació proporcionada per: Facultat de Ciències de la Salut
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16